4 vanlige feil du gjør når du vasker håret

Få tips til hvordan du kan få sunt og glansfullt hår.

I DUSJEN: Sørg for at hele håret er vått før du masserer inn sjampo.
I DUSJEN: Sørg for at hele håret er vått før du masserer inn sjampo. Foto: FrÈdÈric Cirou (Colourbox)
Publisert

(SIDE2): Når det gjelder hårvask så har vi alle våre ulike rutiner og vaner. Noen føler de må vaske håret sitt hver dag, mens andre klarer seg fint med to-tre hårvasker i uka.

LES OGSÅ: Side2 tester: kan sjampo få håret til å vokse raskere?

Uansett hvor ofte du vasker håret så finnes det noen tips for å få håret til å holde seg bedre og fint lengre, etter at det er nyvasket.

På nettsiden til talkshowdronningen Oprah Winfrey er det listet opp en rekke vanlige feil mange gjør når de vasker håret og vi gjentar fire punktene her:

1) Du bruker alltid den samme sjampoen

Hårstylisten Mario Russo anbefaler at du av og til bytter sjampomerke fordi håret kan venne seg til sjampoen du bruker regelmessig. Dette kan føre til at du ikke lenger får den samme effekten som du fikk av sjampoen i begynnelsen. Husk også at det er stor sannsynlighet for at håret ditt har ulike sjampobehov i løpet av året. Noen ganger er det tørt og trenger fukt, mens andre ganger kan hodebunnen være ekstra følsom slik at du trenger en mildere sjampo.

LES OGSÅ: Den ekle sannheten om tørrsjampo

2) Håret ditt er ikke vått nok

Hvis ikke håret er gjennomvått før du har i sjampo, så blir det vanskelig å fordele sjampoen og såpen vil ikke skumme godt. Det kan føre til at du tar i mer sjampo, helt unødvendig. Det er også viktig å ha vått hår slik at det blir jevn fordeling av sjampoen. Da blir alt håret rent i stedet for at noen steder ikke blir rengjort, og kanskje forblir fett og ustelt.

3) Du skaper for mye friksjon

Visste du at hvis du masserer inn sjampoen slik at du skaper for mye friksjon, så kan det føre til at håret blir statisk og frizzy. Unngå å gni for hardt når du tar i sjampoen. Bruk rolige bevegelser med fingertuppene, tipser Oprah.com.

4) Du skyller ut sjampoen med for varmt vann

Hvis du vasker håret med for varmt vann så risikerer du å få et tørt hår og en tørr hodebunn. Skru ned temperaturen på vannet når du skyller ut sjampo og balsam for å lukke skjellaget. Dette vil gi håret ditt mer glans og fuktighet.

Denne saken ble første gang publisert 06/12 2015.

Les også