Det finnes ikke noe bedre enn hjemmebakte rundstykker!

Nydelig til frokost og lunsj, eller som kuvertbrød til supper, salater og gryteretter.

Disse er enkle å lage, de er sunne - og de blir garantert en suksess.

Du trenger:

3 ½ dl ekstra lett melk

1 ss olje

1 ts salt

2 ts søtningsmiddel

3 ss sesamfrø

50 g gjær

650 g hvetemel

1 kopp kald kaffe

sesamfrø

Slik gjør du:

Lun melken og ha i oljen. Tilsett salt, søtningsmiddel og sesamfrø og løs opp gjæren i blandingen. Tilsett mesteparten av melet og elt til deigen er smidig og glatt.

Dekk til og la deigen heve et lunt sted i 45 minutter.

Kna deigen godt på nytt. Tilsett ev. resten av melet. Del deigen i to stykker og rull dem begge ut til lange pølser. Skjær ut 10 mindre biter av hver pølse, og rull hver bit til et rundstykke.

Dypp rundstykket først i kaffe og deretter i sesamfrø. Legg dem på bakepapir på en stekeplate og la dem heve i ca 15 minutter. Stek rundstykkene på 225° i ca 10 minutter.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!