Denne retten passer godt som dessert, eller som et mellommåltid om kvelden fr å stille søtsuget.

Rask og enkel å lage, med kun 254 kalorier. Her er det bare å kose seg med god samvittighet.

Dette trenger du:

2 epler

flytende søtningsmiddel eller stevia

kanel (malt)

15 g hasselnøtter

50 g matyoghurt

vaniljefrø

Slik gjør du:

Skjær eplet i båter og legg dem på bakepapir i en ildfast form.

Rør søtningsmiddel og kanel sammen til kanelsukker og dryss over eplebåtene.

Stek i ovnen på 200* i ca 10 minutter.

Rist nøttene i en tørr panne og hakk dem grovt.

Rør yoghurten sammen med søtningsmiddel, vaniljekorn og litt av nøttene.

Server eplene med nøttekremen, og pynt med resten av nøttene.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!