Test av varme saker

Outback varmesokk med batteri

Ikke førstevalget for kalde føtter.

LOMMELYKTBATTERI: Outback varmestrømpe drives av et stort lommelyktbatteri som sitter øverst på sokken. Varmeelementet dekker kun ytterst på tærne.

LOMMELYKTBATTERI: Outback varmestrømpe drives av et stort lommelyktbatteri som sitter øverst på sokken. Varmeelementet dekker kun ytterst på tærne. Foto: Foto: Arne T. Hamarsland

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God sokk også uten ekstra varme

+ Kan slås av og på etter behov

- Kortvarig glede, spiser batterier

Outback batterisokker er gode, tykke ullsokker (45 % ren ny ull) som når midt opp på leggen. Selges hos Clas Ohlson for 149 kroner per par.

Slik virker den

Øverst på sokkene er det lagt inn en batterilomme med plass til et stort lommelyktbatteri (LR20). Varmeelementet er kun i de ytterste centimeterne av tåpartiet. For å få varme, lukkes batterilomma med en trykknapp og det tar bare noen sekunder før varmen kommer i tåpartiet.

Slik ble den testet

Testen ble kjørt med sokken brettet dobbelt og en utetemperatur på 3,5 grader. Den første halvtimen var det brukbar varme med temperatur i tåpartiet på rundt 30 pluss. Men så dabbet effekten raskt og etter en time er det drøye 22 grader.

De neste timene sank temperaturen jevnt og etter fire timer var den nede i 16 grader. På pakken er det oppgitt at nye alkaliebatterier gir en brukstid på 5-6 timer. Og hvis en definerer brukstid som en aldri så liten lunk i sokken kan det kanskje stemme. Men ute i kulda oppleves at varmen forsvinner etter ca. 1,5 timer, etter det er det kun litt lunk igjen.

Hvis toppen av sokken er tilgjengelig, er det lett å slå varmen av og på ved å åpne batterilokket. Det er også praktisk at batteriet sitter så høyt at det ikke er i konflikt med jaktstøvler med normalt høye skaft. Bunnen av batterilomma kommer drøye 30 centimeter over fotsålen.

Tips

Sokkene tåler forsiktig vask, men må behandles med omhu for ikke å ødelegge varmeelementet. De skal ikke vris opp og heller ikke i tørketrommel. De er sikre å bruke selv når de er våte.

I pakningsvedlegget som følger strømpene er det en morsom gjennomgang av hva som kan være galt dersom strømpen ikke virker. For det første kan batteriet være dødt, for det andre kan det være feil batteri og batteriet kan være satt inn feil. Og sist men ikke minst: Om du ikke kjenner varme i sokken, kan det være fordi du har mistet følsomheten for varme! Vel - hvis det har gått så langt, burde du satt på batteriet for lenge siden.

Spesifikasjoner

Produsent Outback
Pris 149

Konklusjon

Dette er en god sokk også uten ekstra varme, og kan slås av og på etter behov. Minuset er at den gir kortvarig glede og spiser batterier. Sokken er ikke førstevalget for kalde føtter.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning