Test av varme saker

The Heat Factory håndvarmer

Kjekt å ha på lur dersom det blir kaldt.

KJEKT Å HA: The Heat Factory håndvarmer er kjekt å ha på lur dersom det blir kaldt.

KJEKT Å HA: The Heat Factory håndvarmer er kjekt å ha på lur dersom det blir kaldt. Foto: Foto: Arne T. Hamarsland

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Behagelig temperatur

+ Varmen varer lenge

- Bruk-og kast produkt

HVOR SOM HELST: Håndvarmeren fra Heat Company passer fint på håndbaken, inni hånda eller et hvilket som helst annet sted der du vil ha det litt godt og varmt.

HVOR SOM HELST: Håndvarmeren fra Heat Company passer fint på håndbaken, inni hånda eller et hvilket som helst annet sted der du vil ha det litt godt og varmt. Foto: Foto: Arne T. Hamarsland

En håndvarmer veier 25 gram. Den skal være laget av naturlige ingredienser, er lukt-og giftfri. Kastes i vanlig søppel etter bruk. Kjøpt hos Sport 1 og G-Sport for 39 kroner per pakke.

Slik virker den

Når du trenger varme, rives den ytre posen opp, slik innholdet får luft. Den kjemiske reaksjonen bruker rundt fem minutter på å komme i gang.

Posen måler 55 x 90 millimeter og er 7-8 millimeter tykk. Det beste er å plassere den inni hansken oppå håndbaken hvis en skal bruke hendene.

Hvis en er stivfrossen og kun skal varme opp fingrene, er den god å ha inni hånda. Siden den ikke har festetape, kan den seile litt omkring.

Slik ble den testet

Håndvarmeren ble testet i en vintervott ved par plussgrader. Den skal varme i 12 timer, noe som er dobbelt så lenge som fotvarmeren fra samme produsent.

Den er derfor betydelig tregere i starten og det tar fem minutter før varmen kommer skikkelig. Men etter 10 minutter holder den 28 grader og temperaturen stiger opp til 38 grader to timer senere. Så dabber varmen sakte og ved fire timer er det 33 plussgrader, ved 6 timer, 28 grader og etter 9 timer er det nede i 20 grader inni votten.

Da bryter vi av og tar posen inn. Dette får tydeligvis de siste restene av kjemi til å reagere og posen går opp til rundt 29 grader i en liten time før den slukner. Så alt i alt er det varme å hente i rundt ti timer. Slett ikke dårlig selv om reklamen hevder 12 timer.

Tips

Ha posene godt innpakket. Et lite hull på plastposen starter reaksjonen og da er løpet kjørt.

I beste fall oppdager du det og kan bytte til en intakt pose, i verste fall er det ikke antydning til varme igjen i posen når du virkelig trenger det.

Spesifikasjoner

Produsent Heat Company
Pris 39

Konklusjon

Denne håndvarmeren har en behagelig temperatur og varmen varer lenge. Den er kjekk å ha på tur dersom det blir kaldt. Den passer fint til håndbaken, inni hånden eller et hvilket som helst annet sted derdu vil ha det litt godt og varmt.

Et lite minus er at det er et bruk- og kast produkt.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning