Test av truger - Atlas 1230

Testens enkleste bindingssystem

Beste toppturtruge om du bruker trugene både opp og ned.

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert
  • Hansi AS
  • Vekt: 2,0 kg
  • Lengde/bredde: ca 75cm x 24 cm (30" lengde)

Spesifikasjoner

Produsent Atlas
Pris 2699

Konklusjon

Veldig lett i forhold til størrelse.

Solid og god truge med et meget enkelt og godt bindingssystem som gir god kontroll på trugene. Definert høyre og venstre fot.

Bindingen er åpen framover slik at en kan bruke de fleste typer sko - også skisko med tupp.

Kraftig stegjern som gir meget bra feste både i gåretning og sideveis - utmerker seg spesielt bra på dette. Stegjernene virker solide og viser lite tegn til slitasje fra stein osv.

Hælløfter som er enkel å betjene.

Trugen svinger litt opp i bakkant - noe som gjør at snø som blir liggende oppe på trugen kan kastes opp og frem når du går og henger seg fast på fleece jakke/votter osv. Dette er ikke like fremtredende problem som på de kortere trugene (25") med samme konstruksjon.

Bindingen gir kanskje ikke like bra sideveis støtte som på Mountaineer serien fra Tubbs, men oppleves til gjengjeld enklere i bruk.

Vekt, bindingssystem og feste gjør dette til en topp allroundtruge, men utpreger seg som et meget godt valg på toppturer hvor du skal gå på trugene både opp og ned.

Finnes også i 25" og 35" - alt etter brukerens vekt og hvor tung sekk du skal bære. Vi har testet både 30" og 35" og det er merkbar forskjell på bæreevne - tilpass valg av størrelse etter din vekt og om du skal bære tung sekk.

Dameutgaver med 23" og 27" lengde.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning