Test av treningstopper

Slik fant vi den perfekte treningstoppen

Vi har testet 12 treningstopper.

VIKTIG: Det er gull verdt å ha en god topp når du trener. Testen  Klikk Helse har gjort av forskjellige treningstopper viser store variasjoner i kvalitet og pris.

VIKTIG: Det er gull verdt å ha en god topp når du trener. Testen Klikk Helse har gjort av forskjellige treningstopper viser store variasjoner i kvalitet og pris. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: colourbox.no

Publisert Oppdatert

Testerne

Tre endorfinjunkies har svettet trøya av seg for dere:

Julie Mowinckel gjennomførte suverent halvironman 2012, er medisinstudent med instruktørerfaring fra løping, seiling og fallskjermhopping.

Ingunn Selvåg er brannmann, aktiv løper, har gått Norge på langs og konkurrerer i crossfit.

Maren Haugeto er ShapeUps egen treningsaddict.

Den perfekte treningstoppen må se bra ut, men den må også tåle silende svette og røffe styrkeløft.

En treningstopp er en trøye eller singlet i et teknisk, pustende materiale som skal være egnet til både bevegelse og svetting.

Testresultater

Tre produkter får toppkarakter, terningkast seks:

Adidas Sequencials Fitted Tank: Suveren, lett og luftig løpetopp som har det du trenger, og ikke noe mer.

Puma Faas Tank W: En utmerket treningstopp i et utrolig lett, tynt og pustende materiale.

Norrøna/29 Tech Singlet: Denne er behagelig til all slags aktivitet.

Krav vi stiller

Tøyet du har på deg har betydning for hvor komfortabel du føler deg under treningen, og dermed har det noe å si for hvor bra du yter. En treningstopp er tilsynelatende et enkelt plagg, men den skal innfri mange kriterier.

Den skal føles behagelig på, og ikke være i veien når du beveger deg. Den skal gi deg en minst mulig våt følelse når du svetter. Sist, men ikke minst, skal du føle at du tar deg bra ut i den.

Hva som sitter best på din kropp kommer selvfølgelig an på formene dine. Vi antyder hvilken kroppstype og hva slags aktivitet de ulike toppene er best til.

Materialets egenskaper

Pusteegenskapene påvirkes av både materialet og hvordan toppen er sydd. Det er stor forskjell på hvor klissete du føler, eller ikke føler deg, med ulike topper på svett hud. Den bør ha god lufting på utsatte steder for svetting (bryst, rygg og under armene).

Når du prøver toppen på, legg også merke til hvordan den føles når du beveger deg. Overraskende nok er ikke alle treningstopper like fleksible, og noen kan ha partier som irriterer eller glir opp når du beveger deg.

Bruksområder

Noen av toppene i testen er beregnet mest på løping eller annen kondistrening der du svetter veldig mye.

Andre er best egnet til styrketrening på matte eller benk, der du kan du ha behov for å dekke øverste del av ryggen, så du slipper å ha huden direkte på underlaget når du skal gjøre øvelser liggende.

Runhild Rabe-Selvåg, 22 år, fysioterapistudent og ShapeUp-leser:

- Jeg bruker singleter til styrke, løping og sykling - særlig spinning inne, for da blir det for varmt med t-skjorte, synes jeg. Det er viktig at jeg ikke blir for klam i den, og at den er behagelig å ha på seg. Den bør ikke stramme noe sted, og den må være lang nok. Komfort er viktigere enn utseendet for meg.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Disse joggeskoene får terningkast seks

Her er sesongens beste løpetights

De beste treningstoppene

Du forbrenner dobbelt så mye som når du jogger

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning