Test av telt: helårstelt og ekspedisjonstelt

The North Face VE-25

Beste kuppeltelt!

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Til hovedsaken - test av helårstelt og ekspedisjonstelt

Spesifikasjoner

Produsent The North Face
Pris 7000

Konklusjon

Et av de mest brukte - om ikke det mest brukte ekpedisjonsteltene i verden.

Meget stabilt og solid telt. Selvstående konstruksjon, men greit å få ned to til fire plugger før en starter å tre stengene - alt etter vindforholdene.

Teltet står godt med tre plugger på ytterteltet. Fem stenger (4 +1) - ikke noe problem å skille dem fra hverandre. Midt i laget med tanke på tid på oppsett, men ingen spesielle problemer. Innerteltet må settes opp først.

God merking og stengene glir godt i stangkanalene. Godt med plugg- og bardunfester, god kvalitet på plugger og barduner. Skjøtehylse til stang og sømlim følger med.

Teltet har åpning i begge kortender og glidelås både på høyre og venstre side i enden med størst fortelt - bra. Glidelåsene er toveis slik at disse i en viss grad kan brukes til ventilering. Vindu i begge kortender.

To store ventiler på taket som lukkes med borrelås - fungerer greit. Stormmatter i begge kortender - bra. Fem gode lommer i vegg og fire stikklommer i tak. Festepunkt til tørkesnor, nett.hylle, lykt i tak.

Fortelt i begge ender gir plass til tre store sekker, men da er det fullt. Høyden i det største forteltet er på 80 cm - i grenseland med tanke på matlaging.

Generelt et gjennomført meget bra og solid telt. Ikke det beste med tanke på vanntetthet, men OK.

Savner nok et noe større fortelt, men til gjengjeld meget god plass inne i innerteltet - sekskantet grunnflate med hele 2,5 meter på midten - noe som gir god plass til utstyr og plass til fire personer om det kniper.

Ventilene i ytterduken i taket lukkes med borrelåsfelt - den blir ikke 100 prosent lukket. Dette betyr at en ved sterk vind og fokksnø bør være noe påpasselig slik at en får vindretningen i lengderetningen eller i en spiss vinkel sett i forhold til lengderetningen på teltet - noe som en uansett bør tilstrebe.

Helt klart vårt førstevalg som helårs kuppeltelt på tøffe turer.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning