Test av telt: helårstelt og ekspedisjonstelt

Mountain Hardwear Trango 2

Stabilt og solid ekspedisjonstelt.

Foto: FOTO: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Til hovedsaken - test av helårstelt og ekspedisjonstelt

Spesifikasjoner

Produsent Mountain Hardwear
Pris 6000

Konklusjon

Meget solid og et av de absolutt mest stabile teltene som er på markedet.

Selvstående konstruksjon på innerteltet, men greit å få ned to til fire plugger. Ytterteltet må ha minimum tre plugger. Fem stenger hvor det er tre ulike typer - ikke noe problem å skille stengene fra hverandre.

Med standard løsning må en sette opp innerteltet først, men en kan kjøpe til et "footprint" slik at ytterteltet kan brukes alene. Ikke av de raskeste å sette opp - en del klips som skal på plass, men oppleves betryggende solid og stabilt. Klipsene opereres greit med votter. Til tider irriterende med klipsene på ytterteltet som ganske lett henger seg fast i stengene når en trekker over duken, men dette er noe en opplever spesielt om en setter opp teltet alene.

Gode plugger og barduner - godt med plugg- og bardunfester. God og solid pakkpose.

Teltet har åpning i begge kortender og glidelås både på høyre og venstre side i enden med størst fortelt - bra. Glidelåsene er toveis slik at disse i en viss grad kan brukes til ventilering. Vindu i tak og i front. Takventil i innerteltet, men ingen ventiler i ytterteltet - er avhengig av lufting under duken eller gjennom døråpning.

Seks lommer i vegg og fire i taket - bra. Festepunkt til tørkesnor/nettinghylle/lampe i tak. Myggnett inn til innertelt og i innvendig takventil. I praksis kun det største forteltet som kan brukes til oppbevaring av utstyr - grei plass til to sekker. Høyden i dette er på ca 95 cm. God sittehøyde i hele innerteltet.

Dette er et utpreget ekspedisjonstelt tiltenkt vinter og høgfjell. Meget vindstabilt og tåler mye snø på duken. Teltet har ingen ventiler i ytterduken - noe som fører til kondens i de tilfellene en må legge opp snø rundt teltet for å unngå snøfokk inn på innerduken. Om ekspedisjonsbruk og stabilitet er førsteprioritet er dette et sikkert valg.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning