Test av kokeapparater

85 Optimus Nova+

Kompakt og solid.

85 Optimus Nova+

85 Optimus Nova+ Foto: Foto: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert
  • Brensel: Bensin, parafin og diesel
  • Vekt (brenner og pumpe:) 430 g

Slik leser du karaktergrunnlaget

  • Praktisk bruk: Hvordan er kokeapparatet i praktisk bruk: koke vann, steke mat og varme telt. Hvor lang tid tar forvarmingen, og er den enkel å gjennomføre? Hvordan er regulering av effekt? Krever brenneren mye vedlikehold, og hvor enkelt er det å utføre vedlikeholdet? Følger det med en lett forståelig bruksanvisning?
  • Driftssikkerhet: Er kokeapparatet sikkert i bruk, er det deler som lett blir slitt eller kan gå i stykker? Alvorlige lekkasjer og deler som lett mistes
  • Effekt: Hvor lang tid tar det å koke 1 liter vann
  • Oppbevaring, verktøy og tilbehør: Er oppbevaringsposen praktisk og solid? Kan verktøyet som følger med, brukes til reparasjoner i felt, og hvordan er kvaliteten? Er det med annet tilbehør, reserve- eller vedlikeholdsutstyr?

Spesifikasjoner

Produsent Optimus
Pris 1999

Konklusjon

Siste utgave av Nova med flere forbedringer. Koblingen mellom flaske og drivstofflaske går bedre i kulde enn på Nova, men fortsatt fare for drivstofflekkasje ved montering med trykk på flasken. Hele drivstoffslangen må roteres ved effektjustering. Nova+ har bedre føtter, har en enklere konstruksjon og oppleves noe mer solid enn Nova. Brenner generelt rent og har god flammejustering, men bråker noe (samme som for Nova). Trenger ikke å skifte dyse. Diesel kan brukes som nødløsning. Enkel rensing av dyse ved hjelp av en magnetnøkkel. Kan tilpasses til stormkjøkken. Stabil og bra støtte for kjeler. Vindskjerm følger med. Meget bra brenner.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning