Test av kokeapparat - multifuel-brennere:

MSR Dragonfly

Best til matlaging.

BRENNER: Villmarksliv har testet åtte kokeapparater som kan bruke flere forskjellige drivstofftyper, såkalte multifuel-brennere.

BRENNER: Villmarksliv har testet åtte kokeapparater som kan bruke flere forskjellige drivstofftyper, såkalte multifuel-brennere. Foto: FOTO: Tungen/Aktivt testteam

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

MSR Dragonfly

Vertikal AS, tlf. 32 05 52 50, www.vertikal.no

Pris: kr 2299,-

Brensel: Bensin, parafin, diesel, etc. (to ulike dyser)

Vekt (brenner og pumpe): 400 g

Annet: Brenner, pumpe, vindskjerm, varmereflektor (underlagsmatte), verktøy, pakning/filter, smøremiddel og oppbevaringsveske inkl.

For dem som i hovedsak skal lage mat, er dette et godt valg. Står meget stabilt, gode kjelestøtter og meget god effektjustering. God bruksanvisning på norsk. Få ekstrapakninger følger med, Litt kort og stiv brennstoffslange. Må skifte dyse om en skal brenne annet enn bensin - kan ikke bruke gass. Enkel rensing av dyse ved å riste brenneren. Pumpa er av plast, men vi hadde ingen problemer med den under bruk. Enkel og god forvarming. Enkelt skifte av dyse. Går ikke å vende flaska for å slukke brenneren/tømme tanken for trykk, men god lukkeventil som gir minimalt drivstoffsøl, selv om en kobler fra slangen mens det er trykk på flaska. Viktig å stenge ventilen ved pumpa og la brennstoffet som er i slangen, brenne ut før en slokker. Brenner meget bra, også på lav effekt.

Spesifikasjoner

Produsent MSR
Pris 2299

Konklusjon

Bråker mye og tar litt plass i sekken, men et glimrende valg til gourmetkokker på tur.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Se flere tester fra Klikk.no:

Her er alle testvinnerne fra 2011

Test av kokesystemer

Vi har testet 19 multiverktøy

Test av teltlykter

Test av knivskjerpere
Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning