Test av dunjakker

Mountain Equipment Greenland Alti jacket

En av de absolutt beste allrounderne av denne typen jakker vi har testet.

EN AV DE BESTE ALLROUNDERNE: En av de absolutt beste allrounderne av denne typen jakker vi har testet.

EN AV DE BESTE ALLROUNDERNE: En av de absolutt beste allrounderne av denne typen jakker vi har testet. Foto: Foto: Produsenten

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God lengde fram og et forlenget ryggstykke

+ Solid og generelt meget gode løsninger

+ God hette

+ God fuktbeskyttelse

+ Meget god dunkvalitet

+ Fornuftig pris

- Lite å utsette på dette produktet

GLIMRENDE ALLROUNDJAKKE: Dette er en glimrende allround ekspedisjonsjakke og jakke til folk som er mye ute og trenger noe av det varmeste og mest solide som er på markedet.

GLIMRENDE ALLROUNDJAKKE: Dette er en glimrende allround ekspedisjonsjakke og jakke til folk som er mye ute og trenger noe av det varmeste og mest solide som er på markedet. Foto: Foto: John Arne Tungen

Pris: 4999 kroner (veiledende).

Totalvekt i str L: 1300 gram

Dun: 93 prosent, ungarsk.

Fyllvekt: 545 gram.

Dunspenst: 800+ US.

Annet: Drilite Loft yttermateriale med 1500 millimeter vannsøyle, bokskonstruksjon, elastikk i sømmer i hette og i store deler av innerstoffet.

Kjøpsinformasjon: XC Sports Equipment AS , telefon 66 98 30 22.

Om produktet

Meget solid og god jakke med god lengde i front og et forlenget ryggstykke. 100 prosent vindtett og god beskyttelse mot fukt.

En av de absolutt beste allrounderne av denne typen jakker vi har testet.

Meget god fast hette som er lett å justere og dekker god på sidene. Hetten følger hodets bevegelser godt. Når hetten ikke er i bruk gir den meget god isolasjon rundt nakke, hals og nedre del av hodet.

Stor og meget komfortabel nakkekrage som ligner litt på en brystklaff fra en sovepose. Den legger seg som en dunpølse rundt nakken, meget behagelig! Børstet mikrofiber hele veien rundt nakke og inn mot haken.

Solid glidelås i front med isolerte doble vindklaffer på både ut- og innsiden. De doble vindklaffene har borrelåslukking både på utsiden og innsiden og glidelåsen, noe som gir meget god isolasjon i forbindelse med glidelåsen og mulighet til for eksempel dobbel lukking selv om glidelåsen skulle ryke. Dette gir ekstra sikkerhet, bra.

Totalt fire lave lommer hvor alle har grei størrelse og er isolerte. To med glidelås og to med borrelås. To uisolerte brystlommer med bra størrelse og glidelås. To innvendige lommer i brysthøyde, en stikklomme godt tilpasset for eksempel drikkeflaske og en elastisk glidelåslomme med god størrelse.

Jakken har Mountain Equipments egenutviklede EXL system i store deler av innerstoffet og i hetten. Dette betyr at sømmene har elastikk slik at jakken holder seg bedre inn til kroppen og det blir mindre luft å varme opp, noe som fungerer.

Borrelås rundt håndledd og elastiske mansjetter i fleece. Jakken har ekstra forsterkninger nederst på ryggstykket, over skuldre og på store deler av ermene.

Kunstig fiber, Polarloft, i skuldrene for å forhindre at jakken trykkes sammen i dette problemområdet og gjør at den fungerer bedre med for eksempelsekk på ryggen. Den blir også mindre ømfintlig for fukt i dette området.

Spesifikasjoner

Produsent Mountain Equipment
Pris 4999

Konklusjon

Denne dunjakken oppleves veldig solid og har flere løsninger som testteamet satte pris på, for eksempel EXL systemet, at den har godt med lommer og at den lar seg lett komprimere.

Veier litt og tar selvsagt noe plass i sekken, men er på lik linje som Absolute Zero ikke tiltenkt gramjegere hvor hvert gram teller.

Glimrende allround ekspedisjonsjakke og jakke til folk som er mye ute og trenger noe av det varmeste og mest solide som er på markedet. Anbefales.Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning