Test av dunjakker

Mountain Hardwear Sub Zero SL Parka

God jakke for deg som bruker den mye til daglig og ønsker god beskyttelse mot fukt.

DAGLIG BRUK: En god dunjakke for deg som bruker den mye til daglig og ønsker god beskyttelse mot fukt.

DAGLIG BRUK: En god dunjakke for deg som bruker den mye til daglig og ønsker god beskyttelse mot fukt. Foto: Foto: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

DÅRLIGERE ISOLASJON: Dunjakken isolerer ikke like bra som de største jakkene og veier noe mer enn jakker med trilsvarende størrelse og tykkelse.

DÅRLIGERE ISOLASJON: Dunjakken isolerer ikke like bra som de største jakkene og veier noe mer enn jakker med trilsvarende størrelse og tykkelse. Foto: Foto: John Arne Tungen

Totalvekt i størrelse L: Cirka 1100 gram.

Dun: 85 prosent, blanding av kinesisk og europeisk.

Fyllvekt: Ikke oppgitt.

Dunspenst: 650 cuin US.

Annet: SL Rip stop ytterstoff med Conduit membran.

Kjøpsinformasjon: Portland Norge AS, telefon 21 93 90 30.

Spesifikasjoner

Produsent Mountain Hardwear
Pris 3999

Konklusjon

Solid og god beskyttelse mot vind og fukt. Ikke av de største og tykkeste, men god lengde.

Avtagbar hette som ikke er like massiv som de beste, men den har meget gode justeringer og dekker godt på sidene. Når hetta ikke er i bruk, gir den god isolasjon rundt nakke, hals og nedre del av hodet, kragen dekker godt rundt halsen om man tar hetta helt av.

Glidelås i front med vindklaff på utsiden og isolert vindklaff på innsiden. To lave frontlommer og to store brystlommer - alle med glidelås og isolert.

To innvendige lommer i brysthøyde. En stikklomme i nett, godt tilpasset for eksempel drikkeflaske og en lomme med glidelås.

Elastisk stramming helt nederst og på ryggen i livet. Noe elastikk og borrelås rundt håndledd. Isolerer ikke like bra som de største jakkene og veier noe mer enn jakker med tilsvarende størrelse/tykkelse, men oppleves solid og komprimeres forholdsvis godt.

God jakke for deg som bruker den mye til daglig og ønsker god beskyttelse mot fukt.

Produsenten har en modell til (Absolute Zero) som er større og isolerer bedre, men denne fikk vi ikke testet denne gangen.Vår karakter

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning