Fjellstøvel med gamasje

Test av Crispi Tiur

Disse støvlene kan fort bli en innertier for deg som skal ut på jakt, bærsanking, soppturer eller gå turer på våte steder i høst.

MED GAMASJE: Crispi satser på støvler der gamasjene henger på. Fint i myra om høsten, litt varmt om sommeren.

MED GAMASJE: Crispi satser på støvler der gamasjene henger på. Fint i myra om høsten, litt varmt om sommeren. Foto: Foto: John Arne Tungen/Aktivt Testteam

Publisert Oppdatert
VANNAVVISENDE: Det er vannavvisende glidelås og kraftig borrelås på gamasjen

VANNAVVISENDE: Det er vannavvisende glidelås og kraftig borrelås på gamasjen Foto: Foto: John Arne Tungen/Aktivt Testteam

SOLID: Kraftig kalosjering og godt mønster under skoene

SOLID: Kraftig kalosjering og godt mønster under skoene Foto: Foto: John Arne Tungen/Aktivt Testteam

Fakta om Crispi Tiur

  • Markedsføres av: Crispi Norge AS
  • Overdel: Cordura med med vanntett membran
  • Såle: Vibram Poro Supergrip
  • Vekt per par: ca 1600g
  • Skafthøyde gamasje: ca 41 cm
  • Skafthøyde sko: ca 19 cm

Det er rett som det er at vi bruker gamasjer utenpå lave fjellsko - spesielt om vi går mye i kratt og kanskje vått gress. Ulempen med det, er at du som regel sliter relativt raskt ut et par gamasjer som er laget for vinterbruk om du bruker dem på barmark. I år har Crispi kommet med en spennende nyhet hvor de har kombinert en lett, ankelhøy fjellstøvel med en integrert vanntett gamasje.

Solid og vanntett

Selve gamasjen er av solid og slitesterk Cordura som er gjort vanntett med membran. Gamasjen går opp under kneet (ca. 41 cm høy i str. 43) og lukkes ved hjelp av vannavvisende glidelås og solid borrelås. Tiur har en solid og relativt høy beskyttelseskappe/kalosjering hele veien rundt. Sålen er en Vibram Poro Supergrip som er relativt vridningsstabil og middels stiv i rulleretning - gir godt feste på de fleste underlag. Selve "innerskoen" er ankelhøy (ca. 19 cm høy) og i all hovedsak av slitesterk Corudura med detaljer i lær. Skoene strammes av et forholdsvis enkelt, men greit snøresystem. God Airmesh innersåle som føles "luftig" å gå på og som gir noe demping.

Se alle våre utstyrstester

Spesifikasjoner

Produsent Crispi
Pris 2899

Konklusjon

Vi vil først si at dette er en ganske spesiell sko som retter seg mot ganske bestemte brukergrupper. Når det er sagt vil vi også si at dette er en sko med flere meget gode kvaliteter.

Veier det samme som en lett fjellstøvel

Det første en merker når en tar på disse skoene er hvor lette de er - de ser litt voldsomme ut med de lange gamasjene, men en sko veier ikke mer enn noe i underkant av 800g - dette er det ca. det samme for en relativt lett fjellsko uten gamasjer. Det neste du merker er en god "fotseng" og såle som gir et behagelig og rullende ganglag. Vi har brukt skoen aktivt i omtrent fire og en halv måned og foruten noe slitasje på gummidetaljer i mønsteret på sålen viser de liten eller ingen tegn på slitasje. De er testet i forhold til fuktinnslag og er du nøye med glidelås og borrelås så er de vanntette så godt som opp til toppen av skaftet.

Til skogsfugljegere, bærplukkere og markatravere

Vi opplever dette først og fremst som en lett sko som ikke er tiltenkt de tyngste børene - til det er det for lite støtte i ankel. Til aktiviteter som innebærer en del gåing uten for tung sekk, gjerne vading, kryssing av våte myrer, vått kratt og gress - er dette er ypperlig valg. Skogsfugljegere, bærplukkere, markatravere og kanskje turorienterere vil være brukergrupper vi ser for oss. Selv om membranen er pustende blir det raskt varmt inne i gamasjen slik at en blir relativt svett - noe vi merket spesielt på de beste dagene i sommer. Dette siste blir nok ikke en like aktuell problemstilling utover høsten med kjøligere dager. Litt streng karaktersetting som total - for enkelte vil nok dette være en "innertier".

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning