Test av Aclima WoolNet

Perfekt til vinterbruk

Dette nettingundertøyet er fullkomment.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God passform

+ Gode allroundegenskaper

+ Glimrende som innerste lag om du trenger flere lag undertøy

+ Lett i vekt og tørker relativt raskt

- Ingen spesielle

Aclima WoolNet

Produsent: Aclima AS, tlf. 32150600, www.aclima.no

Pris: Longs/trøye med rund hals kr 399, Polo kr 449

Ull: 100 prosent merino

Vask: 40 grader med ullvaskemiddel

Annet: Egne dame/herre modeller

Fordelene med nettingundertøy er velkjente og har vært utprøvd i flere generasjoner. Imidlertid har det vært en utvikling siden fiskere begynte å bruke fiskegarn som undertøy.

Les også: Holder vinteren ute

Det er flere produsenter av denne typen undertøy, men de fleste er av bomull, syntetisk materiale eller blanding synt/ull. Bomull er som kjent ikke et godt alternativ på tur og for dem som har prøvd å bruke netting av synt i flere dager uten å vaske det, vet at heller ikke det er en spesielt bra løsning med tanke på lukt. Med nettingundertøy av 100 prosent ull drar du nytte både av egenskapene til «helsetrøya» og ullas gode egenskaper i forhold til bla lukt.

Det nye WoolNet fra Aclima er av 100 prosent merinoull som er kløfri og krymper minimalt i vask. Nettingundertøy kan være ganske tøft til skuldre og knær i forbindelse med bæring av sekk eller aktiviteter der en stå på knær eller kryper - f. eks i kano eller i telt.

På WoolNet er skuldrene, sidene og albuene på toppene av ribbestrikk - noe som gjør at de sitter godt på kroppen og beskytter albuer og skuldrene for irritasjon/slitasje i forhold til f. eks sekkereimer. Buksene har samme løsning på knærne - noe som er en merkbar bedre løsning enn annet lignende undertøy uten denne løsningen.

I bruk

Vi har hatt to sett inne til test i 5 - 6 måneder. Alt etter aktivitet og temperatur har vi brukt ullbukser eller nettingbukser i synt fra samme leverandør sammen med WoolNet. Produsenten anbefaler selv å bruke ullnettingen fra ca. 5 grader og kaldere - vi vil vel si at dette undertøyet kan brukes året rundt. Selvsagt kan det være settinger det ikke passer seg å gå kun i nettingen, dette må en eventuelt ta høyde for og gjøre sine egne vurderinger i forhold til.

God slitestyrke

Både toppene og buksene sitter meget godt på kroppen. Ermene har god lengde og gode mansjetter. Buksene har god passform, sitter godt i livet og har passende lengde. Ribbestrikken på utsatte plasser øker slitestyrken samtidig som det gir et mer behagelig plagg i bruk.

Lite lukt

Plaggene lukter lite etter flere dager bruk uten vask, de har vist lite tegn til slitasje og minimalt med krymping, de holder fasongen og har meget gode allroundegenskaper. Er du på utkikk etter et undertøy til høyaktivitetstrening og som skal vaskes hver dag kan det nok være et bedre valg å gå for netting i syntetisk materiale - f. eks CoolNet fra samme leverandør.

I forhold til bekledning etter skallprinsippet fungerer imidlertid WoolNet utmerket som eneste undertøy eller som innerste lag på de kaldeste dagene.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Gode allroundegenskaper, men perfekt til vinterbruk!

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning