Moose Garden i Sverige

Nærkontakt med elgen

Du kjenner det godt når storoksen Helge blåser i nesa rett bak deg.

Publisert Oppdatert

De er store - og de går på samma hva de støter på.

Stedet er Moose Garden utenfor Östersund midt i Sverige. De dype skogene rundt skiskytterbyen er fulle av elg. Og dette vet den lokale turistnæringen å utnytte.

Langs veien handler det meste om elg - eller moose - slik at de som ikke snakker et skandinavisk språk også skal skjønne hva det dreier seg om. Så her kan du overnatte på Moose Hotell eller motell, spise mooseburger eller rett og slett mose noen om du går lei alt elgpratet.

Moose Garden åpnet dørene første gang i 1997. Det kommersielle natureventyret begynte da de tok seg av to elgkalver som hadde mistet moren sin.

Skogens konge

I dag byr elgsenteret på13 elger, alle så tamme og menneskevante at elgguide Bengt Axelsson ikke nøler med å la oss slippe inn i innhegningen og hilse på dem. - Men husk at elgene kommer rett mot deg, formaner han. - De er ikke så nøye med hva de støter på. Dette er jo tross alt skogens konge.

Hvem av de 13 som er hovedattraksjonen kommer an på øynene som ser og hjertet som føler. Kalvene er søte og vil gjerne bli matet for hånd mens far sjøl, storoksen Helge, er litt mer reservert. Når han blåser gjennom neseborene høres det godt - og noe sier deg at du kanskje skal trekke deg litt unna.

Elg-produkter

Du er naturligvis ikke på et elg-opplevelsessenter uten at du blir tilbudt vafler med ost av elgmelk, kan kjøpe suvenirer som nøkkelringer, postkort, smykker og klær - alle sterkt inspirert av skogens konge. Du kan kjøpe tørket elgmøkk støpt om til levende lys, eller til og med penger, kopier selvsagt trykt på papir laget av elgmøkk.

- Når oljepengene er brukt opp i Norge har vi plenty elgmøkk igjen, hurmer elgguiden Bengt.

Mer info om elgsenteret

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning