Kajakktest

Prijon Motion

Lettpadlet og stabil kajakk med bra rorsystem.

Foto: Foto: Utemagasinet

Publisert Oppdatert

Viktig om testen

Bruksområde er produsentenes anbefalinger. Beskrivelse er produsentens redegjørelse for padleegenskaper og tanker bak designen. Konklusjonene er testernes vurdering av kajakkene.

Testen er utført av svenske Utemagasinet

Bruksområde ifølge produsenten: Motion passer til små til middels store personer i innsjøer eller innaskjærs, for korte turer og ukesturer.

Produsentens beskrivelse: Skroget har skarpe slag under for å skape stabilitet og mulighet for å svinge ved hjelp av "kanting". Formen gjør den relativt korte modellen lettpadlet.

Sittebrønnen er nøkkelhullsformet for enkel inn- og utstigning. Sette, ryggstøtte og knestøtte er justerbart for optimal sittestilling og komfort. Kraftig rorsystem som skal holde i alle situasjoner. To store pakkrom foran og akter og lommeluke. Åpningene har neoprenlokk som dekkes av plastlokk for å tåle vann og tøff padling i stryk. Lokkene er store for at det skal være enkelt å plassere bagasjen. Dekksliner, elastisk pakknett, to bærehåndtak.

Spesifikasjoner

Produsent Prijon
Pris 15000

Konklusjon

Testernes vurdering: Solid og trygg kajakk for nybegynneren, familien eller allroundpadleren. Den er lettdreven, trivelig og stabil med og uten oppakning. Markedsføres for sjøpadling, men fungerer minst like bra på innsjøer og vann, akkurat som andre modeller i denne testen. Den påvirkes noe av sidevind, men rorsystemet gjør det lett å kompensere for avdrift.

Et stort pluss for fleksibilitet i innstillingen av både lårstøtte, ryggstøtte og beinlengden. Innstillingen gir komfort og støtte for personer mellom 50 og 100 kilo.

Det er mulig å svinge med "kanting", og den runde bunnen gjør at den glir lenger når du slutter å padle. Kul å surfe med, og vi er imponerte over hvor lettdreven Motion er, både med og uten last. Det er ingen problem å henge med kompiser som sitter i lengre og smalere turkajakker.

Pedalene gir solid støtte for føttene, og påvirkes ikke av beinas padlebevegelser i noen særlig grad. Beinlengden er likevel litt kranglete å justere. En testpadler mener at pedalene er passert for høyt opp på sidene i kajakken.

Pakklukene er tette. Neoprenlokket er litt hardt, men gir seg etter litt tilvenning. Lommeluken er litt treg, men det fikses med litt silikonspray. Bra bærehåndtak.

En gjennomtenkt, trygg og robust kajakk som tilbyr mer padleglede enn den gir seg ut for.

  • Vekt: 26 kilo
  • Lengde: 454 centimeter
  • Bredde: 59 centimeter
  • Sittebrønn: 88x45 centimeter
  • Totalt volum: 340 liter
  • Stuerom foran: 45 liter, pluss lommeluke
  • Stuerom bak: 105 liter
  • Makslast: 110 kilo

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning