Fritex 4

Lettvektslavvo

Solid lavvo, men vi savner både myggnett, ventiler og topphatt.

Foto: Foto: John Arne Tungen

Publisert Oppdatert
  • Fritex
  • Antall personer oppgitt: 4
  • Antall personer, vår anbefaling: 2-3
  • Vekt: 6,5 kg
  • Standardutstyr: Stang, duk, plugger og pakkpose

Slik leser du karaktergrunnlaget

Oppsett: Er lavvoen enkel å reise og rive; er topphatten enkel å montere, er det enkelt å reise lavvoen alene?

I bruk: Er det lufteventiler, og hvordan fungerer disse? Hvordan er topphatten festet, er den funksjonell og enkel å justere? Er lavvoen stabil i vind, er den vanntett? Er pakkposen praktisk? Andre praktiske løsninger, tilgjengelig tilleggsutstyr. Muligheter for oppgradering.

Konstruksjon: Generell kvalitet, vekt, sømmer, fester, bardunfester (lave og høye), kvalitet på glidelås, beskyttelse (vindklaff) av glidelås, størrelse på "inngangsdør", har lavvoen stormmatter.

Standardutstyr: Må du kjøpe ekstra deler for at du skal få en funksjonell lavvo?

Spesifikasjoner

Produsent Fritex 4
Pris 4590

Konklusjon

Solid og vindstabil. Enkelt og raskt oppsett. Greit med plugg- og bardunfester. Solide plugger, leveres med nøyaktig antall. Stor inngang, mulig å bruke reimer i tillegg til glidelås. Solid, men trang pakkpose. Selve pakkestørrelsen på vårt testeksemplar var upraktisk lang pga. kun tredelt midtstang, men stangen kan spesialbestilles i flere deler. Låsingen på bardunene sklir noe. Lisser for å kunne heve duken mellom pluggene for bedre trekk til bålet, fungerer delvis. Savner myggnetting og ventiler. Topphatt burde vært standard, men godt med tilleggsutstyr tilgjengelig.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning