Viking Terrain

Viking Footwear A/S, www.vikingfootwear.com

Pris: kr 799,-

Vekt per par (43): ca. 1760 gram

Effektiv høyde på skaftet: 30 cm

Størrelser: 36-47

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Viking Footwear
Pris 799

Konklusjon

Halvhøy modell i naturgummi. Vanntett nylonkrage øverst på skaftet som strammes med elastisk snor og snorlås. Stramming bak på skaftet.

På testmodellene var den fjærbelastede snorlåsen litt for slapp, den gled opp ved belastning. Snorfestet røk etter kort tid på en av støvlene. Innleggssålen er en enkel ca. 3 mm tykk skumplastsåle med slitefôr mot foten.

Yttersålen i myk lettvektsgummi med kraftig og forseggjort mønster som gir grep i alle retninger (UltimateGripConsept).

På testmodellene var bindsålen for kort, ble glipe på ca. 1 cm mellom denne og støvelveggen. Virker som det ikke er oppdaget at bindsålen er for kort. Støvelen har stålgelenk, men den oppleves ikke å stabilisere sålen skikkelig.

I sideskrått terreng fungerte den brukbart pga. den gode sålen. Trang. Halvhøy utforming og solid kick-heel. Testens letteste og laveste. Meget godt grep på mykt underlag og på harde, isete flater. Kald. Pluss for et ca. 6 mm bredt refleksbånd på skaftet.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!