Tretorn Scout

Tretorn, www.tretorn.se

Pris: kr 650,-

Vekt per par (43): ca. 2140 gram

Effektiv høyde på skaftet: 32,6

Størrelser: 34-50

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Tretorn
Pris 650

Konklusjon

Lav naturgummistøvel med oppbygd mellomsåle som sammen med formstøpt celleplastsåle gir fotbladet god støtte i flatt terreng. Sålen er myk, uten støtdemping og uten stabilisering. I tøft terreng medfører dette begrenset sideveis støtte for foten. Yttersåle med moderat mønster.

Greit grep både på mykt underlag og på hardt og isete føre. På glatta er grepet midt på treet.

Solid skaft som avsluttes øverst med en ca. 6 cm høy gummiert mansjett med strammebånd i løpegang. Strammebåndet låses med klemspenne i plast. Gummiprofiler på begge sider av skaftet. Ment å gi godt grep når støvelen skal trekkes på, men sitter for lavt til at det gir godt tak.

Middels lett å ta av og på, mangler kick-heel. Sålen mangler avstiving av gelenken, er bøyelig i all retninger. Forsterkningene rundt foten og i hælpartiet gir ikke nok støtte til at støvelen oppleves som en god gåstøvel på lange turer.

I kuldetesten er Scout litt kaldere enn gjennomsnittet, men av de bedre blant de lave, uforede støvlene. Solid refleks bak på hælen. Ujevn binnsåle.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!