Kort sagt:

+ Pen, "urban" design

+ Flere gode løsninger

+ God lengde i livet

+ God passform

+ Oppleves solid og slipper lite dun

+ Godt med lommer

+ God dunkvalitet


- Gjennomgående sømmer

Fjellreven Snow Jacket

Fjällräven AS, tlf 61 24 69 00, www.fjallraven.com

Pris: 2699 kroner

Totalvekt i herre str L: ca 500 g

Dun: 95 %

Fyllvekt: ca 190 g

Dunspenst: 700 EU

Annet: Kommer også som damemodell, ytterstoff av Pertex Microlight, gjennomgående sømmer

Vask: 40 grader profesjonelt vaskeri/renseri

Ikke den letteste jakken i testen, men forseggjort, pen og med god passform og lengde i livet. Noe forlenget ryggstykke. Passformen gjør at den fungerer godt både som ytterste plagg på ikke altfor kalde dager, og under annen skalljakke som forsterkningsplagg på kalde dager.

Langsgående dunkanaler på innsiden av ermene gjør at den ikke får like markant knekk/brett på innsiden i armkroken som de med "vanlig" løsning. Halsen har god høyde og dekker godt - foret med behagelig mikrofleece hele veien rundt. God lengde på ermene.

Foret vindklaff på innsiden av glidelås i front. To utvendige, lave stikklommer med glidelåslukking - foret med mikrofleece - meget behagelig. Den ene lommen har en liten innvendig lomme til mobil - smart. Stikklommene er isolerte på utsiden. Innvendig nettingbrystlomme med meget god størrelse og glidelåslukking. God plass til for eksempel lue/hansker/alpinbriller. Alle utvendige glidelåser er av YKK vindavvisende kvalitet.

Jakken har vist få tegn til slitasje. Slipper minimalt med dun.

Smale dunkanaler gjør at duna holder seg på plass der den skal være og gjør den godt egnet som forsterkningsplagg under annen skalljakke, men gir samtidig ganske mange gjennomgående sømmer.

Pent, "urbant" design, bra med lommer, god passform og god lengde gjør dette til et godt alternativ til daglig bruk på ikke altfor kalde dager.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Fjällräven AS
Pris 2699

Konklusjon

Fungerer selvsagt også meget godt som lett varmejakke på tur. Vårt førstevalg som dagligjakke. Anbefales.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!