SLIK LESER DU TABELLEN

Isolasjonsevne: Varme, lengde, tykkelse, vindtetthet, utforming av hetta og praktiske erfaringer er vurdert. Vektlagt med 30 %.

Soliditet: Generell slitestyrke samt dunlekkasje er vurdert. Vektlagt med 15 %.

Praktiske/tekniske løsninger: De ulike løsningene på jakka i praksis. Her har vi også vurdert bruksområder. Lommer, glidelås, ulike stramminger osv er sjekket og prøvd å betjene med f.eks. tykke votter. Hette, vindklaffer, konstruksjon, ekstra beskyttelse mot fukt/slitasje osv er vurdert. Vektlagt med 20 %.

Dunkvalitet: Vektlagt med 15 %.

Egenvekt og pakkevolum: Vektlagt med 20 %.

Totalt: Summen av resultatene, uavhengig av pris.

Columbia Alaskan II Down Jacket

Portland Norge AS, tlf. 21 93 90 30, www.portland.no

Pris: kr 1999,-

Totalvekt i str L: ca 1000 g

Dun: 90 %

Fyllvekt: Ikke oppgitt

Dunspenst: 700 cuin

Vask: 30 grader, maskin

Annet: Kun herremodell, men produsenten har andre damemodeller.

Innerstoffet er produsentens Omni-Heatmateriale, som skal gi over 20 % bedre varmeeffekt, noe vi ikke kunne måle, men jakka er god og varm.

Stort pakkevolum, høy egenvekt, men meget solid. Tåler godt med fukt. Normalt, litt smalt snitt og god lengde i livet med forlenget ryggstykke. God lengde på ermene, borrelås og elastisk mansjetter rundt håndledd, lufteskår under armene.

God hette, justeringene kunne vært enklere å betjene med hansker. Litt trang med hjelm. Glidelås i front med innvendig vindklaff.

To lave, godt isolerte frontlommer fôret med børstet mikrofiber og to utvendige brystlommer. Liten innvendig stikklomme av netting. Slapp ikke dun i testperioden.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Columbia
Pris 1999

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!