=

Kort sagt:

+ Solid

+ God smørelomme og et bra spenn

+ Generelt gode gå- og kjøreegenskaper

+ Takler tung sekk på ryggen

+ Stiligere ski med det nye designet


- Kan nok oppleves som litt stiv fremdel med tanke på å ta ujevnheter i terrenget

E99 har vært i sortimentet til Fischer i mange år. Nå har den kommet med nytt design - som unektelig har gitt den et friskere utseende - som sammen med de gode velkjente gå- og kjøreegenskapene til E99 gjør den til et veldig godt alternativ for de som ønsker en klassisk fjellski som kan brukes både i og utenfor løypene.

I bruk

Vi har hatt skiene inne til test siden tidlig i vinter. Selv om trenden i dag heller litt mot bredere ski for de som ønsker en ren fjellski, vil nok de fleste påsketuristene som drar til fjells bli best hjulpet med en ski som også kan brukes i oppkjørte løyper.

E 99 en meget meget god allrounder som har hele stålkanter, langspenn og har god smørelomme. Bredden gir god bæreevne utenfor løypene, men den kan som sagt også brukes i oppkjørte løyper. 13mm innsving gir gode svingegenskaper samtidig som den er retningsstabil.

Med sine ca 2 kg i egenvekt er dette relativt lette ski om en sammenligner med andre lignende modeller. Samtidig gir trekjernen en - etter vår mening - en relativt stiv ski som gir god bæreevne i løs snø samtidig som den passer godt til de som går med tung sekk. Ulempen kan være at de ikke tar ujevnheter i terrenget på samme måte som en mykere ski gjør.

Fakta

Fischer BCX E 99 Tour

Finor A/S, tel. 67064800,

www.fischerski.no ,

Pris: 2799

Lengder: 180 - 210cm

Mål: 68-55-62

Vekt: ca 2 kg

Annet: Kommer også som smørefri
Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Fischer
Pris 2799

Konklusjon

Solid og meget god klassisk, allround fjellski. Passer godt både i og utenfor oppkjørte løyper. Takler tung sekk på ryggen og har god smørelomme. Anbefales.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!