Friluftsdresser. Skallbekledning. Skalldresser. Test. tungentest=

Friluftsdresser. Skallbekledning. Skalldresser. Test. tungentest © John Arne Tungen

Friluftsdresser. Skallbekledning. Skalldresser. Test. tungentest=

Friluftsdresser. Skallbekledning. Skalldresser. Test. tungentest © John Arne Tungen

Stormberg, tlf. 38 10 59 00, www.stormberg.no

Jakke: Solid og god. Hette med greie justeringsmuligheter, følger hodets bevegelser godt, men dekker for dårlig på sidene. Separat krage, men kunne vært egen elastisk stramming på denne. God lengde i front og noe forlenget ryggstykke. Én brystlomme med ok størrelse, én liten lomme til f.eks. skikort nede på venstre arm og to lave frontlommer. De lave lommene er litt små, kan komme i konflikt meg hoftebelte til sekk/pulk. Lange lufteskår under ermene, noe formsydde albuer og avtagbart snøskjørt.

Bukse: Ikke så høye, men går likevel godt nok opp i livet. To stikklommer, to baklommer, to lårlommer, alle med glidelås. Lårlommene er litt små, ellers god størrelse. Avtagbare, gode seler. Glidelås på utsiden av beina som går opp til knehøyde. Lufteskår med nett på innsiden av lårene. Avtagbare smømansjetter, ekstra beskyttelse på innsiden av nedre del av buksebeina og formsydde knepartier.

Pris jakke/bukse: kr 2599,-/1699,-

Vekt jakke/bukse: 870 g/850 g

Stoff jakke/bukse: 3-lags ProreTex

Egen damemodell: Ja, fås også som gutt-/jentemodell str. 8-14 år

Slik leser du vurderingen

Passform: Her har vi vurdert at klærne sitter godt, føles behagelig og ikke hemmer ulike bevegelser. Vektlagt med 30 %.

Vanntetthet: Holder klærne ut fukt selv over lengre tid? Glidelås og sømmer er svake punkter. Vektlagt med 20 %.

Ventilering og pusteegenskaper: Oppleves dressen tett eller slipper den ut tilstrekkelig med svette? I tillegg til de tall på pusteegenskaper som produsenten oppgir har vi gjort en praktisk tilnærming hvor membranens egenskaper sammen med luftemuligheter er observert. Her har vi også vurdert hvor enkle eventuelle ventilasjonsåpninger er å operere. Vektlagt med 20 %.

Praktisk bruk: Hvordan oppleves dressen i forhold til vinterbruk spesielt og friluftsliv generelt? Her har vi også vurdert detaljer, produksjonskvalitet og slitasje. Slitasje er ikke vektlagt mye da testtid pr. sett er litt kort i forhold til forventet levetid. Vektlagt med 30 %.

Totalvurdering: Summen av vurderingene som er gjort - uavhengig av pris.
Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Stormberg
Pris 4298

Konklusjon

En lun, solid, pen og funksjonell dress med bra passform, men kan ikke måle seg med de beste. Spesielt jakka var veldig godt likt. Ikke den beste membranen, men «god nok» for mange.

Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!