Kort sagt:

+ Passer godt både som ytterjakke og under annen skalljakke

+ Meget god dunkvalitet

+ Solid og generelt gode løsninger

+ Komprimeres godt


- Noe små ytterlommer

- Smal passform

- Har ikke hette

Totalvekt i størrelse. L: Cirka 570 gram.

Dun: 96 prosent.

Fyllvekt: Ikke oppgitt.

Dunspenst: 700+ EU

Annet: Pertex Enduranse yttermateriale med 1000 millimeter vannsøyle. Pertex Quantum innermateriale.

Kjøpsinformasjon: Fenix Outdoor AS, telefon 61 24 69 00.

Les hele saken


">

Spesifikasjoner

Produsent Tierra
Pris 2400

Konklusjon

Tierra har et smalt snitt på flere av sine jakker og bukser. Vi måtte gå opp en til to størrelser for å få tilsvarende størrelser over skuldre og bryst som på de fleste andre jakkene, noe som generelt går litt ut over passform. Det gjør også at jakken blir litt vid i livet og dermed også tyngre enn en mindre jakke som hadde passet bedre. Må prøves i butikk før en kjøper.

Er du forholdsvis lang og tynn vil nok ikke dette være et problem samtidig som den smale passformen gjør at den enklere får plass under annen skallbekledning. God lengde, solid, generelt gode løsninger og god dunkvalitet. Har ikke hette.

Børstet mikrofiber inn mot haken. God glidelås i front med vindklaffer på innsiden. To lave isolerte frontlommer. Lommene kunne gjerne vært noe større for å gi plass til store votter osv. To innvendige netting glidelåslommer. Begge med god størrelse. Elastisk rundt håndledd. Jakken er ganske fast i fisken slik at den ikke blir så utsatt for å bli trykt sammen om den brukes under annen skallbekledning.

Oppleves behagelig på og gir lite kondens på innsiden. Ytterstoffet tåler bra med fukt.

Rent teknisk er nok dette den beste jakken i denne prisklassen, og med hette så ville dette vært testvinner. Meget bra jakke med generelt god kvalitet.

Beste valg i denne prisklassen om du ikke ønsker/trenger hette på jakken. Anbefales.Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!