GODE LØSNINGER: Dunjakken har generelt gode løsninger og god dunkvalitet.

GODE LØSNINGER: Dunjakken har generelt gode løsninger og god dunkvalitet. © Foto: Produsenten

Totalvekt i størrelse L: Cirka 1000 gram.

Dun: 95+ prosent, fransk.

Fyllvekt: 260 gram.

Dunspenst: 750 cuin.

Annet: Bokskonstruksjon.

Kjøpsinformasjon: Vertikal AS, telefon 32 05 52 50.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Lowe Alpine
Pris 3999

Konklusjon

Varm og solid, men litt kort i livet. Ikke av de største og tykkeste, men relativt lav egenvekt og lite pakkevolum. Generelt gode løsninger og god dunkvalitet.

Avtagbar hette med god størrelse (god plass til hjelm) og gode justeringsmuligheter. Hetten følger hodets bevegelser godt, men dekker litt lite på sidene. Når hetta ikke er i bruk, gir den god isolasjon rundt nakke, hals og nedre del av hodet, kragen dekker godt rundt halsen om man tar hetta av.

Glidelås i front med vindklaff på utsiden og innsiden. To lave frontlommer med glidelås, noe isolerte, men litt små til for eksempel store votter.

To innvendige lommer i brysthøyde, en stikklomme i nett meget godt tilpasset f.eks. drikkeflaske og en liten lomme med glidelås.

Elastisk stramming helt nederst og borrelås rundt håndledd. Forsterkninger på skuldrer og på nedre del av jakken. Isolerer ikke like godt som de lengste jakkene, men gir bedre mulighet til å bruke f.eks. klatreseler.

Passer godt om du skal kombinere med for eksempel høye dunbukser.

Dunet er ikke plukket direkte fra fugl.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!