Helgens værmeldinger er gode nyheter for den som er lei av grå vinter.

Det er meldt solide nedbørsmengder, og mye av det som faller ned vil komme i form av hvite fnugger.

- På Østlandet kommer nedbøren i morgen i form av snø på 200 meter og høyere. På Sørlandet må man opp i 300 meters høyde for å få snø, sier Ingrid Bentsen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt ved Universitetet i i Oslo.

Det kommer bra nedbørsmengder først og fremst på Østlandet og Sørlandet. I landet ellers blir det stort sett oppholdsvær, melder hun.

Les også: Derfor bør du jogge uten joggesko

Bra i høyden

For folk i osloområdet er det faktisk skiføre enkelte steder allerede.

- I de høyere områdene av Nordmarka, som Krokskogen og innover, kan du gå på ski nå. Fra Sollihøgda kan du gå et par mils tur. Men det er tynne lag, så spar finskiene til det kommer mer snø, råder Mette Øinæs Habberstad i Skiforeningen.

Andre områder med endel snø er Lyngasæter på Hadeland, der det er produsert mye kunstsnø på grunn av verdenscuprenn i siskyting. Også på Greverud i Sørmarka finnes en kort trasé med kunstsnø.

Kommer det brukbare snømengder i høyden, blir utvalget av klare løyper langt større.

Les også: Slik rekker du å trene i lunsjen

Spor på veiene

- Vi trenger 20-30 cm snø. Da kan vi kjøre løyper på skogsbilveiene, som dekker gaske store deler av løypenettet, sier Habbestad.

Oppdatert informasjon om løypene finner du på Skiforeningens nettsider , som oppdateres kontinuerlig etter hvert som løypene prepareres.

Les også:

Spis og tren til rett tid

Polets 10 beste vinkjøp

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!