Kort sagt:

+ Meget vindstabilt

+ Tåler mye snø på duken

+ Solide og flere gode løsninger

+ Godt med lommer


- Høy egenvekt

- Mangler ventil i ytterduk

- Har ikke stormmatter (kan/bør ikke ha stormmatter når det ikke har ventil i ytterduken)

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Mountain Hardwear
Pris 6000

Konklusjon

Meget solid og et av de absolutt mest stabile teltene som er på markedet.

Selvstående konstruksjon på innerteltet, men greit å få ned to til fire plugger. Ytterteltet må ha minimum tre plugger. Fem stenger hvor det er tre ulike typer - ikke noe problem å skille stengene fra hverandre.

Med standard løsning må en sette opp innerteltet først, men en kan kjøpe til et "footprint" slik at ytterteltet kan brukes alene. Ikke av de raskeste å sette opp - en del klips som skal på plass, men oppleves betryggende solid og stabilt. Klipsene opereres greit med votter. Til tider irriterende med klipsene på ytterteltet som ganske lett henger seg fast i stengene når en trekker over duken, men dette er noe en opplever spesielt om en setter opp teltet alene.

Gode plugger og barduner - godt med plugg- og bardunfester. God og solid pakkpose.

Teltet har åpning i begge kortender og glidelås både på høyre og venstre side i enden med størst fortelt - bra. Glidelåsene er toveis slik at disse i en viss grad kan brukes til ventilering. Vindu i tak og i front. Takventil i innerteltet, men ingen ventiler i ytterteltet - er avhengig av lufting under duken eller gjennom døråpning.

Seks lommer i vegg og fire i taket - bra. Festepunkt til tørkesnor/nettinghylle/lampe i tak. Myggnett inn til innertelt og i innvendig takventil. I praksis kun det største forteltet som kan brukes til oppbevaring av utstyr - grei plass til to sekker. Høyden i dette er på ca 95 cm. God sittehøyde i hele innerteltet.

Dette er et utpreget ekspedisjonstelt tiltenkt vinter og høgfjell. Meget vindstabilt og tåler mye snø på duken. Teltet har ingen ventiler i ytterduken - noe som fører til kondens i de tilfellene en må legge opp snø rundt teltet for å unngå snøfokk inn på innerduken. Om ekspedisjonsbruk og stabilitet er førsteprioritet er dette et sikkert valg.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!