Kort sagt:

+ Takler både en tur i og utenfor oppkjørte løyper

+ Stålkant gir god kontroll på vanskelig/hardt underlag


- Litt myk til løypebruk og liten bæreevne til løs snø

- Havner litt midt imellom med tanke på bruksegenskaper

  • Pure Sensation/Rossignol
  • Vekt: ca. 2,0 kg
  • Lengder: 180, 190, 195, 200, 205, 210
  • Såle: Kun smøresåle
  • Stålkant: Ja
  • Dimensjoner: 59-49-55
Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Rossignol
Pris 1999

Konklusjon

BC 59 er den skien som kommer nærmest en standard langrennsski av de vi har med. Blir smal i løs snø og litt myk i løypa - spesielt om en bærer litt i sekken.

Den vil likevel fungere som en god ski på "vanlige" skiturer i maskinpreparerte skispor og på fjellet.

Bra smørelomme og hele stålkanter. Retningsstabil og god turski. Passer nok best med f. eks BC bindinger.

En allrounder som dette vil ikke kunne fungere optimalt verken i løypa eller på fjellet, men BC 59 vil likevel være et godt valg for deg som gjerne går i oppkjørte løyper, men vil ha en kraftigere ski enn en standard langrennsski og samtidig ikke trenger en tyngre eller mer solide fjellski.

I denne testen har vi ønsket å finne ski som fungerer utenfor oppkjørte løyper - dette være seg både alpinbakke eller langrennsspor. Dette er en god allrounder, men havner noe "midt imellom" med tanke på bruksegenskaper til å få toppskåring fra oss.

Vi ville nok foretrukket et stivere spenn på en såpass smal ski slik at den hadde blitt spisset noe mer mot bruk i løypa. Går du i derimot oppkjørte løyper på fjellet vil denne være et godt alternativ da den også vil takle avstikkere.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!