Det er ingen grunn til å sitte inne og sture i januar. Snø, vinter og kulde innbyr til mye moro for dem som vil gjøre noe ut av det.

Her er noen tips som kan få deg opp av sofaen og jage vinterdepresjoner på dør.

Klatring i fossen

Isklatring er vintersporten for dem som har kjennskap til klatring fra før. Selv på nybegynnerkurs forutsettes det at du kan håndtere et klatretau. Turistforeningen gjennomfører flere kurs og samlinger i januar.

Skirenn

Det er ingen grunn til å la skiene stå igjen i skapet i januar. Løypene ligger klare og venter bare på at du skal ta deg en tur. I nærheten av der du bor arrangeres det mest sannsynlig også et skirenn. Oversikten til Norges Skiforbund finner du her.

Krister Ottesen, Alt om Fiske

Isfiske på 1-2-3

Slik overlister du røye, abbor og ørret under isen.

Isfiske

Isfiskesesongen er i gang, og flere steder arrangeres det konkurranser. Du kan få fylkesoversikt på denne nettsiden.

Klikk Friluft har laget denne samlesiden til deg som trenger tips for å komme i gang.

Husk varme klær, ispigger og dugelig med varmt drikke.

Ta jegerprøven

Jegerprøven kan du ta i de fleste lokallag av Norges Jeger- og Fiskerforbund. En oversikt over tider og steder finner du her .

Jegerprøven er en hyggelig og sosial inneaktivitet. Som regel går den over et par måneder, med en samling i uka. Du lærer mye om hvordan dyr lever og oppfører seg, hvordan human jakt utøves og kommer i kontakt med andre friluftsfolk der du bor.

Les mer om jakt på Klikk Jakt.

Andreas Carlsen

Alle kan se stjerner

Se astronomens beste tips for å komme igang.

Se på stjernene

Januar tilbyr ofte krystallklare netter med fantastisk utsikt oppover. Om du trives beste inne i varmen om natta, kan vi tipse om nettstedet til Robert Gendler. Det en enkel nettside der Gendler publiserer sine egne bilder av universet. Norsk Romsenter kåret siden hans til en av de beste nettsidene om verdensrommet i desember i fjor.

Hvis du vil ut i kveld og kikke oppover, bør du ta en rask tur innom denne nettsiden. Her klikker du på hvor i landet du befinner deg, og så får du et oppdatert kart over hvordan stjernehimmelen kommer til å se ut, med kjente stjernebilder og det hele.

Bygg snøhule

Å overnatte i snøhule høres litt skummelt ut. I denne artikkelen finner du en god oppskrift på hvordan du kan bygge en hule i løpet av et par timer. Du trenger en god snøskavl, en spade og litt styrke i kroppen.

Lær vinterkiting

Tenkt deg å suse over vidda med en drage som "motor". Bor du i akseptabel avstand til Hardangervidda, finner du kurs på denne nettsiden .

Tromsø Kiteklubb holder også kurs i vinter. En oppdatert kursoversikt finner du her.

Les mer: Intervju med kiteproff Tuva Jansen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Stor test av løpesko 2017

Årets beste løpesko

Etter å ha løpt et par tusen kilometer har vi funnet skoene du vil ha.