Det gjelder å velge riktig stikke til nettopp ditt fiske.

De er korte, de er lette og de er mange! Derfor er det ikke alltid like enkelt å velge pilkestikke til nettopp ditt fiske. Tilpasset redskap gir imidlertid større fiskeglede, og derfor er det viktig å velge riktig. For å gjøre det lettere for deg å velge, deler vi jungelen av pilkestikker inn i fem mindre "kratt" etter bruksegenskapene. De fem gruppene er: Stikker for lett fiske, middels kraftige stikker og kraftige stikker. I tillegg kommer mormyskhastikker og varpestikker. Grenseoppgangen innenfor de tre første gruppene er ikke enkel. Noen stikker vil alltid havne i grenseland, og de durkdrevne vil kanskje mene at vi er på tynn is når det gjelder noen stikker, men en slik grovinndeling er til god hjelp for nybegynneren.

De fleste pilkestikkene er enkle saker. De består av et enkelt håndtak av plast, neopren eller kork, ei enkel snelle og en tupp med toppring.

Les mer:

Slik sjekker du at isen er trygg

Lær isfiske på 1-2-3

Stor test av isbor

Drøm om varmen på Klikk Sol og Bad

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Isfiske etter abbor

Snart klart for isfiske

En halvtime fra Oslo ligger spennende isfiskevann på rekke og rad. Og snart er isen tykk nok.

Stor test av løpesko 2017

Årets beste løpesko

Etter å ha løpt et par tusen kilometer har vi funnet skoene du vil ha.