Tema: sjøfiske

Under har vi samlet alle klikk's artikler om temaet "sjøfiske" (25)

- Ta sjøørret i sommernatta

Skal du lykkes som sjøørettfisker, må du være villig til å ofre noen timer av nattesøvnen. Men det er glemt når fisken hugger!

Mars = sjøørret!

Det er i mars sjøørretfiskeren kjenner at livet igjen er verdt å leve. Mange venter på at børstemarken skal sverme, men glem ikke fjæremarken!

Dirty Harry i ny vri

Den gamle helten stiller i sølvgrå drakt.

Tøffe tak med tigerhai

De er mange, og de blir store, haiene utenfor Fogo – en av Kapp Verde-øyene i Vest-Afrika. Der har en utflyttet danske spesialisert seg på å fange dem.

Riktig verktøy på isen

Pilestikka er krumtappen i isfiskerens utstyr, og som alltid er fiskegleden størst når utstyret er tilpasset teknikk, pilktype og fiskeart.

Stress ned med sjøørretfiske

Koble av med sjøørretfiske langs kysten. For den biter ikke bare om våren, slik mange åpenbart tror.

10 sleipe slukknep for treg ørret

Når du ikke får ørreten til å ta på slukene dine, bør du ikke fortvile. Du kan nemlig "forbedre" slukene dine med enkle midler. Her følger ti matnyttige tips!

Rått høstfiske etter laks

Mange kjenner det utbredte vårfiske etter laks i Vänern, men at høstfiske danker vårfiske langt ned i støvlene, er mindre kjent.

Kveite midt i byen

Tromsø omtales som Nordens Paris, med et natteliv som sjelden står stille. Føy til et kveitefiske utenom det vanlige. Kveite på 16,5 kilo et par hundre meter fra flyplassen er det få byer som kan tilby.

Bare møl eller billig moro?

Vi har testet fiskeutstyr for 500 kroner fra Biltema.

God guide til Oslofjorden

Her er den første av tre bøker om Oslofjorden.

Storviltfiske i opprørt farvann

Tidligere i år herjet de verste opptøyene i Kenya på mange år. Men på kysten var det stille og fredelig. Vi trosset reiserådene fra UD og opplevde storviltfiske i ypperste verdensklasse.

Fiske på Kanariøyene

Sportsfisket på Kanariøyene er på vei oppover etter mange magre år. Så om du ønsker et avbrekk fra solsenga, er fiskemulighetene mange i vårt mest populære reisemål.

Godt om gode fiskeplasser

Nyttig håndbok, full av tips.

Slik tar du vare på vaderne

For at du skal få fullt utbytte av de pustende vaderne dine, er det viktig at du gir dem godt stell. Da kan du også øke levetida til de kostbare vaderne dine med flere år.

Sjøørret-paradiset Pollen

I Pollenbukta i Lyngsfjorden er det kamp om de beste plassene for den som vil fiske sjøørret. Men vakre omgivelser og stor fisk gjør det uansett verdt å ta turen.

Edelfisk i elveoset

Laks, sjøørret og sjørøye har det til felles at de oppsøker sin barndoms elv for å gyte. I noen elver kan du svinge stanga ved oset akkurat der fisken for alvor har fått ferskvann gjennom gjellene og oppleve et spennende fiske.

Server agn til sjøfisken

Sommerferien er her, og det betyr lange dager med sol, sjø og sportsfiske. Vi foreslår at du dropper sluken og heller prøver med agn.

Heftig harryfiske

Nordmenn flest forbinder Strömstad med flesk og flatfyll. Fint, for da kan vi andre ha det gode sjøørretfisket i fred.

Kystens torskemekka

– Det er 65 meter dypt og er djævelsk mykje fesk under båten! skipper Cato Hansen gliser ned fra broa, stanser motoren og ”garanterer” storfisk.

Jakter torsk med harpun

Brått forsvinner Børje Møster (39) mot havbunnen. Minutter senere dukker undervannsjegeren opp igjen – men en tikilos torsk spiddet på harpunen.