Led Lenser H7

Importør: Trygve Alm A/S

Pris: 549 kroner

Beste nettpris funnet: 398 kroner

Vekt: 117 g inkl. batterier

Batteri/levetid: 3XAAA/ca 75 timer

Lysstyrke: 140 lm

Garanti: 10 år på lykta, livstid på dioden

Øvrig: En oppbevaringsveske/ belteveske følger med

Kort sagt:

+ Lett

+ Gir mye lys

+ God dimmer og fokus

+ Gode garantier


- Litt liten av/på knapp

Med en lysstyrke på hele 140 lumen er det godt at den er utstyrt med dimmer.

Det som er spesielt med denne lykta, er at det er en LED-lykt med både dimmer og fokus, og den kan dimmes fra maksimum og ned til 30 prosent.

Lyser 190 meter

Dioden gir en meget godt definert lyskjegle som kan justeres etter behov, enten du ønsker leselys/arbeidslys eller én konsentrert stråle. Produsenten oppgir en maksimal rekkevidde på opptil 190 meter. Dette har vi ikke sjekket nøyaktig, men det er ingen grunn til å tvile på at det stemmer.

Bryteren trekker ned

Vinklingen på lykta (i forhold til pannen) kan justeres med tre klikk. Strikken er forholdsvis smal, så den sitter ikke helt klistret fast, men likevel godt tilpasset vekten av lykta.

Batteriene sitter i en holder bak på hodet. Om vi skal trekke fram noen begrensning på denne lykta, må det være av/på-bryteren. Den er godt beskyttet mot å bli slått på utilsiktet når du oppbevarer den f.eks. i ei lomme. Imidlertid er den litt liten, slik at du ikke kan ha særlig tykke hansker eller votter før det blir vanskelig å føle seg fram.

Tålte regn i testen

Det er ikke oppgitt noen IP-standard (grad av vanntetthet) på denne lykta, men vi har brukt den mye ute i ganske tett regn for deretter å legge den i en klam brystlomme uten at dette har gitt noen problemer (etter fire måneders bruk).

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Led Lenser
Pris 549

Konklusjon

Alt i alt en meget god hodelykt, som nok er den lykta på markedet som gir mest lys i forhold til vekt.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!