Slik leser du karaktergrunnlaget

  • Praktisk bruk: Hvordan er kokeapparatet i praktisk bruk: koke vann, steke mat og varme telt. Hvor lang tid tar forvarmingen, og er den enkel å gjennomføre? Hvordan er regulering av effekt? Krever brenneren mye vedlikehold, og hvor enkelt er det å utføre vedlikeholdet? Følger det med en lett forståelig bruksanvisning?
  • Driftssikkerhet: Er kokeapparatet sikkert i bruk, er det deler som lett blir slitt eller kan gå i stykker? Alvorlige lekkasjer og deler som lett mistes
  • Effekt: Hvor lang tid tar det å koke 1 liter vann
  • Oppbevaring, verktøy og tilbehør: Er oppbevaringsposen praktisk og solid? Kan verktøyet som følger med, brukes til reparasjoner i felt, og hvordan er kvaliteten? Er det med annet tilbehør, reserve- eller vedlikeholdsutstyr?

John-Arne Tungen

Effektive til matlagingen

Vi har testet hvilke kokeapparater som er best - også i kulda.

  • Brensel: Bensin og parafin
  • Vekt (brenner og pumpe): 360 g
Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent MSR
Pris 1399

Konklusjon

Lavt støynivå, god effekt, lav vekt, kompakt. Enkel rensing av dyse. Må skifte dyse ved bytte av drivstoff. Noe mer arbeid å skifte dyse enn f. eks. Omnifuel. Brenner bensin meget bra. Ved bruk av parafin blir det ganske mye soting, anbefaler rødsprit eller bensin til forvarming. Meget god fordeling av flammene gir brenneren god "praktisk" effekt til f.eks. matlaging. Noe dårlig effektregulering. Krever godt med forvarming i streng kulde, men litt liten skål til dette formålet. Kan oppstå lekkasje mellom pumpe og flaske ved streng kulde. Anbefales brukt sammen med renset bensin. Meget bra brenner.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!