Agnfiske i sjøen, iallfall i Sør-Norge, øker fangsten. Ikke bare vil du få mer fisk, du vil også få arter som bare unntaksvis biter på en blank metallbit.

Nederst i saken ligger oversikten over hvilket agn som lokker hvilken fisk.

Hold agnet kjølig

Er det varmt i været, bør du holde agnet kjølig. La det i hvert fall ikke ligge i sola. Den beste makrell forvandles fort til mos etter noen timer i solsteika. Det aller beste er om du oppbevarer agnet i en liten kjølebag.

I ferskvann

Mange av agnene nevnt i artikkelen kan med fordel også brukes i ferskvann. Makrell er et godt agn til gjedde og lake. Hel sild eller brisling kan forsøkes til gjedde, abbor og gjørs. Reker fungerer godt i ferskvann til bl.a. abbor - både kokte og rå. Prøv en liten bit under balansepilken neste vinter. Ellers er kokte reker et sikkert agn til stor stam og suter. For ikke å snakke om ål.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!