Allerede i første gate, Carrer de Pelai, var hendene våre fulle av handleposer! På rekke og rad ligger fristende butikker: Lekkert undertøy på Oysho og Etam, billige sko på Bershka og Scarpa, og på butikkene Zara og C&A fant vi klær til hele familien for en rimelig penge.

Sving over knutepunktet Placa de Catalunya og inn i en ny favorittgate: gågaten Portal de l'Àngel inn mot gamlebyen. Her, som på Placa de Catalunya, finner du kjøpesenteret El Corte Inglés med butikker i syv-åtte etasjer: klær, sko, undertøy, leker, sminke, interiør - alt!

Gamlebyen myldrer av trange gater med masse små, artige butikker. Svipp innom sidegater her og der. Få med deg fargerike Art Montfalcon (Carrer Boters) hvor du finner mye morsomt til huset - og deg selv. I andre etasje er det malerier fra gulv til tak. Noe så upassende som Drap heter en annen liten, uskyldig butikk som selger yndige dukkehus! Gavetips til små jenter?

Pust ut og spis deilig tapaslunsj på Bar del Pí på det populære torget Placa del Pí. Her pleier det ofte å være morsomme markeder.

Har du overskudd etter lunsj, gå ned til havnen der det ligger et stort kjøpesenter.

Hvorfor Barcelona?

  • Smågater med butikkoverraskelser
  • Strand midt i byen
  • Tapas

Her bør du shoppe

Billig og bra: I området rundt Placa de Catalunya og i den herlig, sjarmerende gamlebyen der det bare er gågater, fant vi masse spennende og fint!

Dyrt: Passeig de Gràcia og Avinguda Diagonal i bydelen Eixample. Det er jo lov å vindusshoppe hos Chanel & co.

Trendy: Ung til sinns? Ta turen til Carrer Portaferissa og Carrer Pelai i sentrum.

Til huset: Carrer Barrys Nous og Carrer de la Palla i gamlebyen samt de om lag 60 butikkene i Bulevard dels Antiquaris på Passeig de Gràcia er perfekte jaktmarker for antikviteter og kunst. Nyere, mer fancy ting finner du garantert i butikken Vincon.

Kjendistipset

Karen Marie Ellefsen, NRK-sporten:

- Jeg vil trekke frem den lille, men deilige "ekstrabonusen" ved Barcelona: Sandstranden! Et ypperlig sted å avslutte turen når bena er sliten etter all vandringen.

Noen shoppingtips

  • Klesstørrelser: Ikke fortvil om du ikke finner noe i din størrelse, for i Spania er størrelsen mindre enn i Norge. Bruker du vanligvis 38 tilsvarer dette trolig 40 eller 42 i spanske størrelser.
  • Salg: Er du smart, drar du til Barcelona i perioden mellom 7. januar og slutten av februar, eller mellom 1. juli og slutten av august. Da er det salg!

STORBYSTRAND: Kun få minutters gange fra sentrum ligger stranda i Barcelona. © Foto: Jane Holma

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Stor test av løpesko 2017

Årets beste løpesko

Etter å ha løpt et par tusen kilometer har vi funnet skoene du vil ha.