Bilbao Berria: Uformelt sted midt i gamlebyen der bardiskene er fulle av deilig tapas, inkludert deilige "kaketapas".

Restaurant Tramoia: Her spiste vi verdens beste dessert; pannekake med is og appelsinsaus. Ligger i bydelen Eixample.

Café Zürich: Midt i smørøyet med gode shoppinggater på alle kanter. Berlinerbolle med sjokoladefyll anbefales!

Nyttige å vite

Tapas: En genial oppfinnelse, og så godt! De små rettene står gjerne fremme på bardisken, så du kan plukke selv. Det katalanske kjøkken karakteriseres ellers av miksen av sjømat og kjøtt. Blant spesialitetene er mar i muntanya, som er hummer og kylling.

Spekeskinke: Du kan ikke ha vært i Barcelona uten å ha smakt denne spanske lidenskapen. Jabugo er den mest eksklusive skinken.

Drikke: Tillat deg å sprudle litt! Den musserende vinen cava er typisk Barcelona og Spanias svar på champagne.

SMAK! Spansk spekeskinke er en delikatesse.

SMAK! Spansk spekeskinke er en delikatesse. © Foto: Jane Holma

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!