Sykkelcross for alle

Adrenalinkick i Hafjell

Fest hjelmen og stram beltet: Her går det unna i svingene! Vi Menn tok sjansen og testet downhillsykling uten sikkerhetsnett.

Publisert Oppdatert
UTFORSYKLING: Syklist og utforguide Snorre Pedersen.

UTFORSYKLING: Syklist og utforguide Snorre Pedersen. Foto: Foto: Inge Lundereng og Thorkild Gundersen

- Du trenger ikke være dumdristig, det blir tøft nok uansett!

Rådet kommer fra terrengsyklisten og guiden vår i Hafjell Bike Park, Snorre Pedersen. Vi Menn har akkurat ankommet toppen av Hafjell med gondolbanen og trenger ingen flere påminnelser. Den ene utforløypen for terrengsykler brattere enn den neste ligger foran oss. Her er løyper med navn som Zig-Zag og Buldreløypa, Brattlykkja og Ekspressen.

Vi er noviser i sykkelcross og downhill, men stuntreporter Inge Lundereng har aldri vært redd for en utfordring. Han lar seg villig dresse opp i beskyttelsesutstyr fra topp til tå, og setter utfor i hælene på Snorre Pedersen.

Snorres downhill-løyper i Hafjell har fått glitrende omtaler i sykkelmagasiner over hele verden. Mer enn 5000 syklister har besøkt anlegget i sommer - og det beste er at du ikke trenger være ekspert for å kose deg. Som du vil se av videoen: Enhver amatør kan få adrenalinkick i sommer-Hafjell.

Heiskort, sykkelleie og sikkerhetsutstyr koster rundt en tudenlapp for dagen. Les mer om åpningstider og muligheter på hafjell.no

TO INDRE: Vi hadde ikke sjans til å følge Snorre i svingene. I bakgrunnen ser du smellvakre Gudbrandsdalen. Det er lov å nyte utsikten, også.

TO INDRE: Vi hadde ikke sjans til å følge Snorre i svingene. I bakgrunnen ser du smellvakre Gudbrandsdalen. Det er lov å nyte utsikten, også. Foto: Foto: Inge Lundereng og Thorkild Gundersen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning