Slik testet vi

Bikiniene er testet for aktivititet på stranden. Det er lagt mest vekt på funksjonalitet, hvor gode de var å være aktive i, både på land og i vann.

Noen av bikiniene er klorresistente, andre ikke. Vi har ikke lagt vekt på det, da dette først og fremst er en test for strandtøy.

Testpanel:

Malin Iren Haug, aktiv i triatlon, tidligere i norgeseliten i fallskjermhopping og løpetrener i Idrettslaget BUL

Julie Mowinckel, som har gjennomført halvironman og er medisinstudent med instruktørerfaring fra løping og fallskjermhopping

Maren Haugeto, profesjonell tester og journalist

Strandbikinier, eller sporty bikini,  er badetøy i to deler som er egnet til å gå i når du skal både bade og spille volleyball på stranden.

Bikinier til sporty strandliv krever mer enn at de dekker det private og får fram de fine formene dine på en flatterende måte.

De skal gir deg fri til å bevege deg som du vil, uten at du må tenke på om noe synes. De skal bli sittende der de skal være, også når du stuper i vannet eller hopper etter en ball.

Større komfort

De mest damete bikiniene har ofte mer pushup, spiler og padding, mens de rendyrket sporty bikiniene holder brystet mer inn, og er mer komfortable å bevege seg i. Noen treffer et kompromiss bedre enn andre. For at en bikini skal være funksjonell må den gi full bevegelsesfrihet.

To av bikiniene i testen får full score av vårt testpanel. Det er bikiniene fra Speedo og Casall. Testpanelet sier blant annet følgende om testvinneren fra Casall: "Full bevegelsesfrihet, behageligpassform. Medium støtte, diskré innlegg."

Best på bassengkanten

En god sporty bikini skal skape lite motstand i vannet. Noen bikinier har en tendens til å bli fylt med vann når du svømmer. Det kan være irriterende, og bremser deg når du vil svømme fort.

Hvis en truse eller en bh sitter for dårlig, kan de vrenge seg når du stuper eller sparker fra en klippe eller bassengkanten.

Enkelte av modellene i denne testen funker bedre til å ta seg godt ut enn til strandvolleyball eller aktiv bading.

Trenger støtte

De fleste av oss vil ha sine private deler i fred, og slippe å dra opp buksen eller holde på bh-en ved fraspark. Bikinioverdeler er ikke kraftige sports-bh-er til løping. Likevel er det en fordel om de har litt støtte for bysten, så du er friere til å småløpe eller spille ball.

Overdelene er enten av typen sports-bh, vanlig bh eller trekant/halterneck. I grove trekk gir sports-bh-ene mest støtte, vanlig bh-er gir mest pushup og mest bremsing i vann, og trekantene gir både litt fasong og god gli i vannet (mindre bremsing.)

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Stor test av løpesko 2017

Årets beste løpesko

Etter å ha løpt et par tusen kilometer har vi funnet skoene du vil ha.