Se de spektakulære treningsbildene av Lasse Tufte i Frognerparken

- Så vidt jeg vet så finnes det ikke noe bilde der noen bruker Sinnataggen som flaggstang, sier den personlige treneren.

LASSE TUFTE håper at slike treningsbilder oppfordrer og motiverer andre til å gjøre trening til noe gøy.
LASSE TUFTE håper at slike treningsbilder oppfordrer og motiverer andre til å gjøre trening til noe gøy. Foto: Lars Erik Bakken
Publisert

(SIDE2): Personlig trener Lasse Tufte (30) har blitt et kjent navn i treningsbransjen de siste årene.

Se bildekarusell nederst i artikkelen!

Dette er mannen som står bak Tufteparkene og på Instagram har han over 17,500 følgere. Tufte tilbyr også workshops og holder forelesninger om kroppsvekttrening.

I Frognerparken

Lasse Tufte er nemlig stor tilhenger av trening der man bruker sin egen kropp som motstand og 30-åringen imponerer stadig med sine Instagrambilder som ikke er som alle andre treningsselfies.

Nå har Side2 fått tilgang til en eksklusiv bildeserie av Lasse Tufte i Frognerparken i Oslo. Bildene er tatt av fotograf Lars Erik Bakken.

PERSONLIG TRENER Lasse Tufte.
PERSONLIG TRENER Lasse Tufte. Foto: Lars Erik Bakken

-Hvorfor akkurat Frognerparken?

- Frognerparken må være noe av det absolutt flotteste hovedstaden har å tilby, og ikke minst noe av det aller mest gjenkjennelige, sier Lasse Tufte til Side2.

- Jeg liker å ha kjente steder eller motiver i bakgrunnen der folk kjenner seg igjen, og samtidig da være kreativ slik at folk aldri har sett noen liknende bilder fra disse stedene. Eksempelvis med Sinnataggen, en skulptur hvertfall alle i Norge har sett og vet om, men så vidt jeg vet så finnes det ikke noe bilde der noen bruker Sinnataggen som flaggstang for Human Flag.

- Skiller meg ut

Lasse Tufte forteller at han har vært interessert i å ta bilder i flere år, men at det er først det siste året at han virkelig har prioritert denne hobbyen.

- En av grunnene til at jeg ble så aktiv på bildefronten var at jeg fattet interesse for Instagram som en veldig fin platform for å publisere de på. For en del år tilbake så var det stort sett bare jeg og et par andre som drev da spesielt med Human Flag og en del av de andre spesielle og krevende øvelser som er visuelt veldig attraktive, mens nå begynner det å bli veldig mange som «gjør det jeg gjør», sier han.

- Men det jeg selv føler at skiller meg fra de andre, spesielt da i sosiale medier, er disse fine bildene jeg tar. For meg så er det viktig at disse treningsbildene ikke bare er tatt inne på et mørkt treningssenter uten noen form for tanke på verken lys, vinkler eller bakgrunn. De aller fleste av mine bilder er helt stilrene, uten noen andre mennesker på bildene og gjerne da med en fin bakgrunn enten med utsikt, et kjent motiv eller en helt «ren» vegg.

- Bidrar til motivasjon

Selv om Lasse Tufte imponerer med sin kroppskontroll og styrke i slike treningsbilder, så forklarer den personlige treneren at det handler om mer enn bare trening og øvelsen i seg selv.

- Bildet i sin helhet som en form for kunst. Jeg merker selv at de bildene og videoene som motiverer meg mest i sosiale medier ofte også er de som er best laget med og penest å se på, sier PTen.

- Så da er det også naturlig for meg å gjøre det samme med mine bilder og videoer, og håpe at jeg også gjennom dette kan inspirere og motivere andre til aktivitet. Det rettes mye kritikk mot uoppnåelige forbilder og lignende, men dette aspektet av sosiale medier mener jeg er en veldig god bidragsyter til motivasjon og aktivitet.

- Tufteparken beskrives som et lavterskel tiltak for folkehelsen, men forstår du også at folk kan reagere negativt ved at Tuftegründeren «viser seg frem» på denne måten?

- Det forstår jeg absolutt. Jeg forsøker så godt det lar seg gjøre å skille mellom Tufteparken, som er et lavterskel tiltak for folkehelsen og treningsprofilen Lasse Tufte. Men selv om disse to virker til å være i hver sin enda av skalaen så handler de begge om det samme, oppfordre til aktivitet med fokus på at trening SKAL være gøy og ikke bare et middel for å nå et mål.

Håndstående-selfie flere tusen meter over bakken

- Hva er den drøyeste treningsselfien du har tatt?

- Det må vel være håndstående-bildet som jeg tok på Lion’s Head i Cape Town, Sør-Afrika. Der var det en helt fantastisk utsikt over hele Cape Town og Robben Island, men også rimelig langt ned på andre siden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tufte ønsker likevel å understreke at det aldri er noe mål for ham å ta bilder som innebærer stor risiko.

- Det er også viktig å understreke at det aldri er noe mål i seg selv for meg å ta bilder med stor risiko. Jeg har, tro det eller ei, skikkelig høydeskrekk! Så det er ikke slik at jeg leter etter de høyeste stedene for å stå på hendene, forklarer Tufte-gründeren.

- Det er motivet i seg selv som det alltid er fokus på og jeg gjør aldri noe jeg ikke har full kontroll på. Hver gang jeg gjør noe som tilsynelatende kan være farlig så passer jeg alltid på at jeg har kontroll på alle mulige utfall får jeg gjør det jeg skal gjøre.

- Mestrer øvelsene veldig raskt

Den personlige treneren påpeker også at det er ikke alltid alt som gjøres på bildene som er så vanskelig som det kanskje kan se ut som.

- Mye av det er relativt enkle øvelser der det er teknikk og moment som utgjør mye av prestasjonen, som gjør at man kan lære seg det relativt raskt, sier Tufte. 

- Jeg opplever bestandig når jeg holder workshops eller fagsamlinger at de aller fleste som deltar blir veldig overrasket over hvor mange ting de mestrer veldig raskt når de har noen som kan lære det bort på en god måte.

Så alle har en mulighet til å utføre de samme øvelsene du viser her i Frognerparken?

- Ja, med da varierende tidsperspektiv.

SE BILDER HER:

Denne saken ble første gang publisert 13/11 2015.

Les også