Henriette Lien:  - På yogamatta er jeg bare meg

- Verken mor, kollega, venninne eller kjæreste.

Programleder og yogalærer Henriette Lien merker at hun blir mer irritert dersom hun ikke får trent yoga.
Programleder og yogalærer Henriette Lien merker at hun blir mer irritert dersom hun ikke får trent yoga. Foto: Helle Nilsen (Mediehuset Nettavisen)
Publisert

(SIDE2):  - Jeg bor jo med fire barn, samboer og en hund så hverdagen er, som for mange, ganske hektisk til tider, sier yogalærer Henriette Lien til Side2.

Lien er kjent for de fleste som programleder på Radio Norge som en del av trioen Morgenklubben med Loven & Co og har også vært programleder for en rekke ulike TV-programmer.

LES OGSÅ: Våre 5 beste treningstimer i 2015

Vi møter henne på lanseringen av butikkjeden Indiska sin nye yogakolleksjon og hun holder en yogatime med Vinyasa Flow for de fremmøtte.

 - Opplevde et vakuum

Lien har trent yoga i 16 år og ble introdusert av en venninne.

 - Etter at jeg sluttet som danser så opplevde jeg et vakuum, og manglende kontakt med meg selv. Jeg begynte med Ashtanga yoga som er en fysisk krevende yogaform med faste serier. Jeg hadde da tid og mulighet til å fokusere mye på meg selv. Nå er hverdagen litt annerledes og da kjente jeg at jeg trengte en annen form for yoga, som Vinyasa som er en mer flytende yogaform, der man kan følge sesongen mer, være mer spirituell og også bruke musikk, som jeg syns er befriende, sier hun.

Lien er sertifisert Yoga Medicine lærer og underviser i Vinyasa Flow, som  også blir kalt FlytYoga. Her legges det vekt på bevegelse synkronisert med pusten og posisjoner som settes sammen og nesten blir som små korte dansesekvenser.

 - Jeg har mange yogatimer så det blir litt yoga hver eneste dag.
 - Jeg har mange yogatimer så det blir litt yoga hver eneste dag. Foto: Helle Nilsen (Mediehuset Nettavisen)

Hun påpeker også at denne yogaformen er fin for absolutt alle, uten at du trenger å være verken myk eller sterk.

 - Du utvikler smidighet, styrke og en indre ro, forteller hun.

LES OGSÅ: - Kan ikke forestille meg et liv uten yoga

 - Blir lettere irritert uten yoga

For Henriette selv går det ikke så mange dager uten at hun trener yoga.

 - Jeg underviser mye,  så det blir jo mye yoga. Når jeg drar ut yogamatten er dette et sted jeg kan være bare meg. Jeg er verken mor, kollega, kjæreste eller venninne. Det blir et stopp i hverdagen, og jeg kommer i balanse, blir mentalt stimulert og får strukket kroppen på en god måte. Dessuten kan jeg styre øktene litt etter energinivået. Er jeg sliten, legger jeg inn mer meditasjon og yin-yoga, mens dersom jeg kjenner at kroppen er lett og fin så kan jeg legge opp en mer fysisk krevende økt. Jeg merker at dersom jeg ikke har fått trent yoga på en stund, kan jeg for eksempel bli fortere irritert og bjeffe litt. Jeg trenger yoga for å komme i balanse rett og slett.

 - Vær fornøyd med det du får til

Lien legger til at det er viktig å kjenne på hvordan kroppen føles, og være fornøyd med det man får til av trening.

 - Det gir nødvendigvis ikke noe mer å trene mer, og det er viktig at ikke dette blir enda en slik «flink pike»-ting. Jeg stresser det på ingen måte.

Denne saken ble første gang publisert 24/01 2016.

Les også