Test av pulsklokke

Suunto M4

Godt valg deg som trenger litt ekstra oppfølging. Godt treningsprogram og gode råd og tips under veis. Enkel i bruk, store tall på displayet. Fokus på kalorier og puls.

TEST: Aktivt testteam har testet 10 pulsklokker for DinKropp.no.

TEST: Aktivt testteam har testet 10 pulsklokker for DinKropp.no. Foto: Foto: Produsenten

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Veldig enkel å ta i bruk

+ Treningsprogram som gir veiledning, oppmuntring og tips

- Ikke noe tilleggsutstyr (andre sensorer)

- Mindre informasjon i displayet enn enkelte av de andre i denne testen

Suunto M4

Amer Sports Norge AS, trlf: 67 55 13 30, www.Suunto.com

Pris: 1400,-

Mulig tilbehør: Nei

Med i esken: Klokken (med batteri), pulsbelte, bruksanvisning på engelsk/svensk

Vanntetthet: 30 meter (belte 20 meter)

Lik M2 i design, men med noe utvidete funksjoner som bl.a bakgrunnsbelysning, treningsveileder og mulighet til kobling opp mot pc (tilleggsutstyr trengs - Movestick). Ellers mange likheter med M2; pulsklokke som er veldig lett å ta i bruk. Selve designet på klokkehuset er kanskje ikke det tøffeste, men den sitter godt på hånden og oppleves å ha god kvalitet. Pulssensoren og klokken "pares" slik at en slipper forstyrrelser fra andre som bruker pulsklokker i nærheten. Det er veldig enkelt å skifte batteri og en kan velge blant ulike språk på menyene, bl.a svensk og engelsk.

I motsetning til M2 har M4 gode treningsopplegg og veiledning alt etter om du ønsker å f.eks gå ned i vekt eller vil forbedre kondisjonen. Programvaren på klokken setter opp et tilpasset 7 dagers treningsprogram og gir deg daglige råd for treningen, råd under økten, tilbakemelding etter treningsøkten og tips for neste treningsøkt. Dette vil nok fungere som en god motivasjonsfaktor for mange - både for godt vante- og uerfarne trimmere. Det er også mulig å gjøre en "fitnestest" hvor en skal gå i sakt tempo en distanse på 1600 meter.

Pulsbeltet oppleves meget behagelig i bruk og sitter godt på.

Ikke andre sensorer enn pulssensor er mulig å bruke sammen med denne klokken, men dette er godt nok for mange mosjonister. Godt lesbart display.

Lagrer 1 log (siste økt) og totaler siste 4 uker. Kommer i egne herre/dameutgave med ulike farger.

Spesifikasjoner

Produsent Suunto
Pris 1400

Konklusjon

Godt valg for mosjonister som vil trene variert og trenger råd og tips om lengde og intensitet på de ulike øktene. Fungerer godt for de som kun ønsker å kontrollere puls og vil følge med på forbrente kalorier fordi de kanskje jobber med en vektreduksjon. Anbefales.
Vår karakter

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning