Intstruktørutdanning

Opplæring på treningssenter

Flere landsdekkende treningssentre tilbyr egne instruktørutdanninger.

FRISK OG SVETT: Hos Friskis & Svettis er utdanningen gratis. Men instruktørene får ikke lønn i tradisjonell forstand.

FRISK OG SVETT: Hos Friskis & Svettis er utdanningen gratis. Men instruktørene får ikke lønn i tradisjonell forstand. Foto: Foto: Alexander Ruas

Publisert Oppdatert

Friskis og Svettis, som er tilknyttet Norges Idrettsforbund, tilbyr en egen instruktørutdanning. De har to rekrutteringsrunder i året.

- Alle som vil ta kurs, må gjennom en audition. Til sal og spinning ser vi etter personer med rytmefølelse, utstråling, tydelige bevegelser og god fysisk form. Til styrkerom ser vi etter noen som er vant til å trene styrke, har teknikk og gode kommunikasjonsevner, forteller Ellie Lein i Friskis og Svettis Norge.

Videreutdanning

Utdanningen består av et fire dagers grunnkurs med anatomi, fysiologi, kosthold, treningslære og ledelse. Så fortsetter du med et femdagers videregående kurs der du spesialiserer deg i spinning, sal eller styrkerom. Det tilbys også videreutdanning innen greiner som kickbox, yoga, balanse og core.

Ettersom Friskis & Svettis består av idrettslag drevet på ideelt grunnlag, får ikke instruktørene lønn i tradisjonell forstand.

- Hos oss er det litt annerledes. Instruktørene får utdanningen gratis, samt "lønn" i form av grunnutdanning, faglig input, etterutdanning, lederoppfølging, conventions og sosiale happenings, sier hun.

Pris: Kursene koster rundt 20 000 kr til sammen, men dette dekkes av Friskis og Svettis-foreningen for dem som kommer gjennom nåløyet på audition. Da binder du deg som treningsinstruktør for Friskis og Svettis i rundt to år. Se Friskissvettis.no for mer info.

Treningskjeden Elixia har også eget trenerutdanningsprogram: Elixia Education.

Her kan du bli instruktør innen områdene aerobic, step, xycling (spinning), total og styrke. Du må gjennom en praktisk og teoretisk eksamen. Grunnkurset går over fire dager, spesialiseringskursene over tre dager og videregående kurs over to dager.

Pris: 2200-5600 kr, avhengig av hvor mange dager de varer. I tillegg kommer eksamensgebyr på 800 kr. Se Elixia.no for mer info.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning