Camilla Pihl (33) ble kåret til årets moteblogger 2011. I tillegg til mote er hun også svært interessert i kosthold og trening. Hun er også kjent som kona til Peter Peters som bl.a er manager for Charlotte Thorstvedt, Madcon og andre kjente norske artister.

- Trening jeg tidligere brukte to timer på, gjør jeg nå unna på tre kvarter, forteller blogger og modell, Camilla Pihl (33).

- Og det beste av alt: Jeg slipper å løpe! Jeg syntes det var vanskelig å pushe meg selv hardt nok når jeg trente, og jeg utnyttet tiden dårlig. Så kom jeg over en treningsform som kunne tilby en mer helhetlig trening. Her får jeg trent både styrke og kondisjon på en gang, forteller Camilla Pihl til Fit Living.

God investering

Hun tropper opp i det lille treningslokalet på Bislett i Oslo, med svart treningstights, rosa topp og håret i hestehale. I løpet av uka blir det rundt to treningsøkter her, en økt med Esben Visnes og en med Helle Bornstein.

I tillegg har hun fått noen øvelser hun gjør hjemme på egen hånd. Camilla trente lenge på vanlig treningsstudio uten å få den effekten hun ønsket seg, og innså at hun trengte et tøffere opplegg.

- Jeg følte at jeg aldri klarte å oppnå de resultatene jeg var ute etter, på egen hånd, og liker veldig godt å ha en trener som pusher meg og hjelper meg når jeg trenger det. Å bruke en personlig trener er en investering i egen helse og velvære. Det er det smarteste jeg har gjort noensinne.

Spis mer!

Filosofien bak Smart Trening er å tilby en helhetlig pakke basert på trening, terapi og kosthold. De holder til i Oslo, men de tilbyr også læring over nettet. Hyrer du en personlig trener, vil du trene i enerom med egen trener. De tilbyr kompetanse hovedsakelig innen trening, terapi og kosthold.

Da Camilla møtte opp i treningsstudioet første gang, var det for å ta en prat om hvilke mål og ønsker hun hadde i forbindelse med treningen.

I denne sammenhengen hadde Camilla en kostholdsregistrering for at treneren skulle få informasjon om hennes ernæring. Deretter fikk hun spesifikke råd i forbindelse med trening og kosthold. Et av rådene hun har fått, er å spise mer.

- Jeg vil først og fremst gi kundene kunnskap om deres egen kropp, slik at de etter hvert kan lære seg å trene riktig og effektivt på egen hånd. Det er viktig å legge opp treningen etter den enkeltes behov. Smart Trenings målsetting er å lære folk at de kan trene mer effektivt og riktig uten bruk av maskiner, men med mer fokus på å bruke egen kroppsvekt og tyngdekraft. Det blir det samme som med løping: Det er bedre å løpe i skogen enn på mølla, sier Esben.

KOSTHOLDET

- Tidligere spiste jeg mye pasta og grove kornprodukter. Nå har jeg kuttet ut brød, pasta og sukker fra kostholdet mitt, sier Camilla Pihl.

- Jeg la om til en lavkarbolivsstil i våres og har brukt god tid på å sette meg inn i hva det innebærer. Jeg har skaffet meg mange gode kokebøker med mye inspirasjon til hvordan jeg kan bake og lage mat som er variert og god.

Frokost består for eksempel av egg og bacon eventuelt tyrkisk yoghurt med mandler, valnøtter, solsikkefrø og friske bær. Eller et par skiver med hjemmebakt lavkarbobrød med pålegg og noen kopper grønn te.

- Lunsjen min varierer fra dag til dag, og kan være alt fra en smoothie til en omelett med grønnsaker.

- Middag kan være så mangt. Alltid kjøtt eller fisk. Poteter eller ris bytter jeg ut med grønnsaker som brokkoli eller blomkål.

Sterkere enn noen gang

- Helt rett i kroppen, instruerer Esben.

Camilla ligger på gulvet med en tung kettlebell i hånda. Kettlebellen skal holdes over hodet på strak arm mens hun reiser seg. Hun puster tungt.

Esben står over og ser til at alt gjøres riktig. Her kommer ikke resultatene av seg selv.

- Med denne treningen har jeg lært øvelser jeg tidligere ikke hadde sjans til å få til, og jeg ville ikke ha klart dem uten at noen fulgte meg opp i starten. Fremgangen har kommet raskt. Jeg er blitt mye sterkere og kan gjøre øvelser jeg aldri har klart tidligere. I tillegg har kroppen min blitt strammere. Det føles bra å kjenne at kroppen er sterk. I starten klarte jeg ikke å komme opp i klatreveggen mer enn én gang, men nå kommer jeg meg opp fire ganger, sier Camilla.

- Jeg er veldig opptatt av trening om dagen, og det er blant annet fordi jeg ser resultater, og at jeg synes det er gøy!

Se helheten

- I utgangspunktet kan alle drive med denne treningen, men det er veldig viktig at man er skikkelig dedikert. Vi ønsker å gjøre folk bevisste på sin egen kropp. Ikke bare å løfte vekter for å bli sterkere, men å se hele sammenhengen i hva de gjør når de trener. Man må også være villig til å se på hva man spiser, hva slags mat som er bra og dårlig, sier Esben.

- Vi vil gjøre folk sprekere, men også smartere!

TRENINGSPROGRAMMET

Økten kjøres i sirkel med fullt fokus på korrekt utførelse og tilstedeværelse i bevegelsene, som varierer fra meget vanskelige til moderate.

Vi kjører 3-5 runder og varierer hviletiden mellom sett etter intensiteten i øvelsen.

For de mest styrkefokuserte øvelsene som Turkish Getups og markløft lar vi pulsen komme nesten helt ned for å ha teknisk fokus, for de moderate øvelsene får pulsen komme ned i ca. 60 % av maks.

Gjennom å variere på denne måten blir treningen en intervall/styrkehybrid som krever mye av utøveren, men gir tilsvarende tilbake i form av effektivitet og resultater.

Camilla Pihl, Trening, Esben Vinsnes

1 - ROTASJONER: Rotasjoner med strikk fyrer opp midjen og rumpa. © FOTO: Bård Jørgensen

1 - Rotasjoner med strikk

Moderat belastning, 5-10 repetisjoner.

Dette stimulerer kroppen til å jobbe som en enhet der beina, hofta, midjen, skuldrene og armene må koordineres for å få strikken rundt. Fungerer som en set-up for det som kommer.

Camilla Pihl, Trening, Esben Vinsnes

2 - BULDRING: Buldring er suverent for kroppskontroll, fokus og sinnsro. © FOTO: Bård Jørgensen

2 - Buldring

Meget krevende, 1-3 repetisjoner.

Her skal ett vanskelig flytt mestres både opp og ned. Fokuserer på effektivitet i bevegelsen og mental kontroll.

Camilla Pihl, Trening, Esben Vinsnes

3 - TURKISH GET UP: Trener hele kroppen med særlig fokus på mage og skuldre. © FOTO: Bård Jørgensen

3 - Turkish get-up

Tung belastning, 1-3 repetisjoner.

En kettlebell skal holdes på strak arm fra liggende til stående til liggende igjen for å fullføre én repetisjon. Øvelsen stiller store krav til strukturell integritet, bevegelighet og konsentrasjon. Trener hele kroppen med særlig fokus på mage og skuldre.

Camilla Pihl, Trening, Esben Vinsnes

4 - MARKLØFT: Markløft er den beste øvelsen for alt du ikke ser i speilet, nemlig baksiden. © FOTO: Bård Jørgensen

4 - Markløft

Tung/moderat belastning, 3-6 repetisjoner.

En av de mest grunnleggende bevegelsene man bør mestre. Trener hele kroppen med fokus på baksiden.

Camilla Pihl, Trening, Esben Vinsnes

5 - FRONTBØY: Frontbøy med kettlebells gjør knebøy til en mageøvelse. © FOTO: Bård Jørgensen

5 - Frontbøy med kettlebells

Moderat belastning, 5-10 repetisjoner. Krevende variant av knebøy som legger mer press på mage og rygg.

Camilla Pihl, Trening, Esben Vinsnes

6 - KETTLEBELL: Kettlebell swings ¿ den beste måten å bli sprek på uten å løpe en meter. © FOTO: Bård Jørgensen

6 - Kettlebell swing

Moderat/lett belastning, 30 sekunder.

En av de aller beste øvelsene for allround kondisjonstrening.

En ballistisk variant av markløft som trener de samme musklene.

Meget teknisk, men allikevel mulig å gjøre i høyt tempo når teknikken sitter. Bra for ledd, korsrygg, knær og skuldre.

Camilla Pihl, Trening, Esben Vinsnes

7 - BENHEV: Hengende benløft tar seg av magen, men krever at hele kroppen jobber effektivt. © FOTO: Bård Jørgensen

7 - Hengende benhev

Moderat, 5-10 repetisjoner. Magetrening for tøffinger. Det er viktig å trekke skuldrene inn i ryggen samtidig som man stabiliserer kroppen og løfter bena så høyt som mulig.

Camilla Pihl, Trening, Esben Vinsnes

8 - PLANKEN: Planken blir som en ny øvelse med en ustabil kule under hendene. © FOTO: Bård Jørgensen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!