REKORDKNUSER: Narve Læret (42) fra Horten.

HARDTSLÅENDE: Denne mannen slår hardt og knuser det meste! © Thor Olav Moen

Nylig pulveriserte han all motstand under et stevne i Tyrkia ved å knuse 700 betongstein på 29 sekunder - og slo en gang for alle fast at han er verdens knusekonge. Prisen pr. stein er 70 kroner. Det blir 50 000 på et halvt minutt!

Dette en soleklar verdensrekord: Motstanderen fra vertslandets gamle rekord på 565 stein på et minutt falt til gulvet - steindød.

Bildene fra duellen er nærmest surrealistiske: En 60 meter lang rad med blokker stablet oppå hverandre, syv i høyden, 60 centimeter mellom hver stabel. Duellantene skal knuse to og to stabler - en med hver hånd - samtidig.

Gjennom den steinsatte gata løp Narve Læret fra konkurrenten Ali Betchpete mens han systematisk knuste 700 steinblokker underveis.

- Vi hadde ett minutt. Etter 29 sekunder var det ikke mer stein, humrer Narve.

Norgesmester i verdensrekorder

Steinknuseren fra Horten driver Kyokushin Kai-Karate for Drammen Kampsportlag. Han måtte se seg slått i konkurransen om å knuse flest stein med ett slag, men vant sammenlagt. Dermed kan han nå titulere seg som verdensmester i steinknusing, og er stor stjerne internasjonalt.

Narve har drevet med karate i 25 år. Knusing er en del av sporten, og inngår i graderingssystemet. Narve gjør mer ut av denne «biten» enn de fleste.

REKORDKNUSER - Julenummer?=

KNUSENDE: Narve Læret fra Horten er verdens beste til å knuse ting. Her er det betingstein som er ""under hammeren"". © Thor Olav Moen

10 Verdensrekorder

Han har til sammen 10 verdensrekorder i karateknusing, syv av dem står i Guinness Rekordbok. Med det er han norgesmester i Guinness-rekorder.

- Jeg liker å tøye grensene til det ytterste. Hvis noen sier "det går ikke an", må jeg prøve, sier Narve.

I tillegg til vilje kreves styrke, ekstremt fokus, konsentrasjon og ikke minst teknikk, får vi vite:

- Vi herder mye, det vil si gjør hendene "harde" og vant til påkjenningene, sier mannen som knuser "alt", med begge hendene: betong, kokosnøtter (med flat hånd), stein, isblokker - etc. etc.

Les mer om Narve Læret:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!