Klikk på hver enkelt dans for å lese mer.

- Nå er det fest i tredje etasje! roper Barth Niava.

Han instruerer i afrikansk dans og ber de sju stive stokkene fra Det Nye-redaksjonen se for seg at tærne er første etasje, knærne andre etasje og rumpa tredje.

- Kom igjen, skyt med rumpa nå. Bang, bang, bang. Bare rumpa, ikke hodet! Rist kontinuerlig!

Barth ler godt når han ser skinkene våre bevege seg fram og tilbake i vill utakt, akkompagnert av trommeslag og høye latterbrøl. På netthinnen har vi bilder av helt andre ting enn dans.

Når breakeren Abdullah Elmos kommer for å lære oss noen breaketriks, går det meste i stå. Det som ser så lett ut når andre gjør det, viser seg å være ekstremt vanskelig. Armene er rett og slett for korte, og beina for lange. Og styrken holder i hvert fall ikke mål. Til å begynne med ser redaksjonen ut som en haug sprellende fisk, men øving gjør mester, og snart klarer både Madeleine og Stine å balansere hele kroppen over gulvet. De er hekta.

Om ikke break er noe for deg, er det garantert en annen dans som får fram smilet og lykkefølelsen. Dette er feelgood-trening på sitt ypperste - kast deg ut i det!

Les hele saken

Se flere saker fra: Lær deg å leke

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Leserne tester hobbyer

Dans for livet

Marens hobby gjorde livet til en dans på roser.