- Dere skal kjenne blodsmaken nå!

- Den beste treningstimen jeg har vært på, mener likevel Side2.

Publisert

(SIDE2): Side2 testet Barry`s Bootcamp.

- Annerledes gruppetimer

Barry`s Bootcamp er et godt kjent konsept i USA.

I Norge finner vi Barry`s Bootcamp i Bergen og nylig åpnet treningskjeden et nytt senter i Oslo.

Linn Herland er daglig leder ved det nye senteret i Oslo. Hun forklarer at Barry`s Bootcamp tilbyr både gruppetimer og timer med personlig trener.

På sin hjemmeside skryter treningskjeden av å ha superkjendiser som for eksempel skuespillerne Katie Holmes og Jessica Biel på sin kundeliste. Realitykjendis Kim Kardashian og fotballstjernen David Beckham skal også være trofaste kunder hos Barry`s Bootcamp.

Side2-journalistene Silje og Guro fikk mulighet til å trene som superkjendisene på det nye senteret i Oslo.

KONDISJON OG STYRKE: Gruppetimene på treningssenteret er delt opp slik at man varierer mellom økter på tredemølla og styrkeøvelser.
KONDISJON OG STYRKE: Gruppetimene på treningssenteret er delt opp slik at man varierer mellom økter på tredemølla og styrkeøvelser. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

- Gruppetimene er delt opp med intervaller på tredemølle i tillegg til at man har en form for styrketrening, sier Linn Herland til Side2.

PÅ TREDEMØLLA: Man styrer farten selv.
PÅ TREDEMØLLA: Man styrer farten selv. Foto: Silje Bjørnstad (Mediehuset Nettavisen)

- Her er det ingen som trener på egen hånd og alt skjer inne i en en sal, og dette er med på å skille oss ut, mener den daglige lederen.

I tillegg er det ifølge Herland nattklubbstemning i lokalene med farget lys og høy musikk.

Hun forklarer også at man styrer alt selv, både farten på tredemøllen og belastningen på styrkedelen.

Hver eneste gruppetime er forskjellige fra hverandre og det blir aldri brukt samme opplegg eller musikk i de ulike timene.

Gruppetimene er delt opp ved at man trener ulike muskelgrupper for hver dag. For eksempel så kan man en dag ha fokus på rumpe og lår, mens en annen dag er det treningsøvelser for armer og mage som blir prioritert, i tillegg til kardiotreningen på tredemølla.

LES OGSÅ: - Forbrenner 1000 kalorier på en time

Dette mener Side2

Side2-journalistene Silje og Guro har testet gruppetimen med fokus på «Bryst, rygg og mage».

HVA: Gruppetime på 60 minutter. Timen er delt opp med intervaller på tredemølle og styrkeøvelser.

HVOR: Barry`s Bootcamp, Oslo

HVORFOR: Du får en kombinasjon av kondisjon- og styrketrening i en annerledes gruppetrening-sal. Instruktøren sørger for at alle trener med riktig teknikk samtidig som du skal bli pushet på en motiverende og positiv måte. Målet er å få deg til å yte maksimalt.

Dette mener Guro om gruppetimen:

- Vanligvis er jeg ikke fan av gruppetreningstimer. Det blir for tett, og jeg blir ikke motivert nok til å gi alt på timene. Det skyldes gjerne lite engasjerte instruktører, gjentagende øvelser eller kjedelige øvelser. Derfor ble jeg veldig positivt overrasket over timen på Barry’s Bootcamp.

- For det første var instruktøren sterk og fresh (det er faktisk motiverende å ha en instruktør som ser trent ut), blid, men «streng». For det andre var timen lagt opp med en god balanse mellom kondisjon på tredemølle og styrke i sal. Jeg er aller mest glad i å løpe, så når tredemølla går inn i treningsprogrammet blir jeg happy. Kondisjonen var delt opp i økter, med hurtighet og stigning, og instruktøren ga klare beskjeder om hvor lenge og raskt vi skulle løpe – da orker man pushe seg litt ekstra. Jeg liker å ha kontroll på minutter og hvor mange økter som er igjen. Styrkebiten inneholdt mange øvelser jeg aldri har testet før. Og det er gøy! Nye øvelser for både mage og rygg, da blir jeg faktisk gira. Nå var vi heldige siden det ikke var mange på timen, og fikk da også veiledning om en øvelse ble gjort feil – og en high five om den ble gjort riktig!

- Treningsrommet har også en mørk og fargerik belysning som gjør at du ikke ser sidemannen så godt. Det er deilig å føle at du trener for deg selv, selv om det er opptil flere personer rundt deg. Et lite minus med denne timen var at det var vanskelig å høre instruktøren på grunn av litt for høy musikk. Da var det lett å henge litt etter.

- Men alt i alt er dette den beste felles treningstimen jeg har vært på – på grunn av god, ny og inspirerende variasjon i øvelser og øktene på tredemølla.

«BOOTCAMP»: Instruktør Hanne og Side2-journalist Guro i aksjon.
«BOOTCAMP»: Instruktør Hanne og Side2-journalist Guro i aksjon. Foto: Silje Bjørnstad (Mediehuset Nettavisen)

Dette mener Silje om gruppetimen på Barry`s Bootcamp:

- I likhet med Guro så er heller ikke jeg stor fan av gruppetimer og når man skal starte dagen på «Bootcamp» klokken halv ni om morgenen så må jeg innrømme at jeg grudde meg litt. Men fy søren, dette var jo bare digg, morsomt og motiverende!

UVANT: Side2-journalist Silje trener styrke oftere enn kondisjon, men synes det var deilig med intervalløkter på mølla!
UVANT: Side2-journalist Silje trener styrke oftere enn kondisjon, men synes det var deilig med intervalløkter på mølla! Foto: Guro Holmene

- Instruktøren er hverken skummel eller irriterende påtrengende. Hun er full av energi, gir deg instrukser og hjelper deg med å få bedre teknikk på de ulike øvelsene hvis det trengs. Ordet «Bootcamp» kan høres skremmende ut for mange, men her er det ingen «stor og sint mann i militæruniform» som står og skriker inn i øret ditt. Jeg setter stor pris på en positiv instruktør, samtidig som man ikke skal «ta helt av», og for meg har dette helt klart mye å si for å få følelsen av en vellykket og god gruppetime. Så her scorer Barry`s Bootcamp toppkarakter!

«SPIDERMAN»: En øvelse som får det til å svi i kjerne- og magemuskler.
«SPIDERMAN»: En øvelse som får det til å svi i kjerne- og magemuskler. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

- Timen og øvelsene i seg selv er også tøffe nok hvor det varierer med både brystpress med manualer, burpees med pushups og ulike øvelser for mage og rygg. På tredemølla varierer det mellom jogging og løping både med og uten stigning. Intervaller mellom 1 og 3 minutter og styrketrening generelt passer meg perfekt, det er utholdenheten jeg sliter med. Og jeg merker fort at det er uvant å for eksempel ta så mange repetisjoner man klarer på 1 minutt i brystpress. Syrefølelsen kom overraskende fort, men jeg holder ut og etterpå føles det ut som armene mine flyter fint ut til siden av seg selv. 

- Dere skal kjenne blodsmaken nå! Hvis ikke, så øk tempo! Bra jobba! sier instruktøren underveis.

- Hun er flink til å motivere og å holde oss oppdaterte på hva man skal gjøre og når man skal gjøre det. Men jeg må også påpeke at den høye musikken gjør det av og til vanskelig å høre hva hun sier.

- Så må jeg også innrømme at jeg var litt «skuffet» over meg selv fordi jeg ikke ga mer. Ja, jeg hadde høy puls og ja, jeg ble svett, og ja det gjorde «vondt». Men samtidig så vet jeg at jeg kunne ha pushet meg enda litt mer ved å ha litt høyere tempo på tredemølla og tatt noen få repetisjoner ekstra på styrkedelen. Dette er en gruppetime som frister til gjentakelse, både fordi det var gøy samtidig som både kropp og hode vil MER! Dette er en kombinasjon jeg likte godt, og i tillegg gikk tiden utrolig fort fordi det alltid skjer noe - herlig! Det var også overraskende deilig å trene i en sal med dempet belysning og rødt lys. Dette ga deg følelsen av at man ikke blir nedglodd av andre, samtidig som jeg synes det ble enklere å fokusere på seg selv og det man skal gjøre.

STYRKEØVELSE: Planke og roing med manualer.
STYRKEØVELSE: Planke og roing med manualer. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)
BRYSTPRESS: Allerede det første minuttet kjente Side2-journalist Silje at det svei godt i armer og skuldre.
BRYSTPRESS: Allerede det første minuttet kjente Side2-journalist Silje at det svei godt i armer og skuldre. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Denne saken ble første gang publisert 20/10 2014.

Les også