8 ting jenter som løfter er lei av å høre

«Du spiser vel bare kylling og proteinpulver du?»

POPULÆRT MED STYRKETRENING: Det er mange fordeler ved å trene styre.
POPULÆRT MED STYRKETRENING: Det er mange fordeler ved å trene styre. Foto: (Colourbox)
Publisert

(SIDE2):  Styrketrening har blitt en populær treningsform for mange jenter de siste årene. Men til tross for at det stadig blir flere damer i styrkeavdelingen er det fortsatt noen av de samme frasene som man får slengt i trynet fra både gutter og andre jenter.

Nettstedet Buzzfeed.com har plukket ut noen av de vanligste setningene mange styrketrening-jenter kanskje vil kjenne seg igjen i:

1) Jeg liker ikke kvinner som har muskler

Alle mennesker har muskler...

 2) Hvis du stopper opp med styrketrening så vil musklene dine bli gjort om til fett

Nei, det er ikke så enkelt. Muskler kan ikke bare automatisk bli til fett. Man kan miste muskelmasse hvis man tar en lengre pause fra sine styrketreningsrutiner, men det er virkelig ikke slik at kroppen plutselig bare gjør om musklene dine til fettceller...

3) Er du ikke redd for å se ut som en mann?

Eh, nei. Styrketrening gir deg hverken mannlige kjønnsorganer eller skjegg. Ikke har vi anlegg for å bli seendes ut som Arnold Schwarzenegger heller.

4)  Du spiser vel bare kylling og proteinpulver du?

Jeg spiser kylling og tar proteinshakes. Jeg spiser også grønnsaker og fisk. Og hamburgere. Og taco. Og iskrem. Og kaker. For å bygge muskler trenger kroppen også nok mat og vi elsker mat!

5) Får du ikke store lår og stor rumpe?

Definer «stor»... Hvis «store lår og stor rumpe» betyr sprettrumpe og mer muskler i beina så er ikke det noe som plager meg. 

6) Er du ikke redd for å bli stor og bulkete?

Nei. Styrketrening former kroppen og får oss til å føle oss mer sexy og selvsikker, samtidig som man får et sterkere skjelett og sterkere kropp.

7) Hørt på treningssenteret: «Trenger du hjelp med de vektene?»

Vi jenter er i styrkeavdelingen nettopp for å løfte vekter, så nei, vi trenger ingen hjelp til løfte manualer og vektskiver opp på stanga.

8) Hun går sikkert på anabole steroider

Dessverre så er det noen som tyr til juks og doping for å bygge kropp og muskler, men man trenger ikke å putte alle jenter som løfter i samme bås av den grunn.

Denne saken ble første gang publisert 25/07 2014.

Les også