10 treningsfolk vi følger på Instagram

Disse motiverer oss.

PÅ INSTAGRAM: Mange deler treningsbilder og videoklipp på sosiale medier.
PÅ INSTAGRAM: Mange deler treningsbilder og videoklipp på sosiale medier. Foto: (Instagram)
Publisert

(SIDE2): Det finnes utallige personer å følge på Instagram.

Tidligere har Side2 skrevet om 10 tatovører du bør følge på Instagram, og du kan finne inspirasjon innen alle sjangre.

Det siste året har det vært mange meninger om «fitness-folk» og andre som ofte legger ut bilder av for eksempel «veien til sixpack» og «belfies». 

Side2 har også skrevet om supertrente kvinner som legger ut bilder både før, under og etter trening, men bilder av fremtredende blodårer og mageruter er ikke nødvendigvis riktig motivasjon til å trene.

- Jeg tror og frykter at mange gir feil inspirasjon og at også mange finner feil inspirasjon i disse bildene og i blogginnlegg, har ernæringsfysiolog og helse- og treningsterapeut, Therese Mathisen, tidligere uttalt til Side2.

LES HELE SAKEN HER: Syltynne kvinner er ut, sterke muskelkvinner er in

Vi i Side2 ønsker å fremme treningsglede og det å ha et positivt og sunt forhold til helse, kropp og trening.

Derfor har vi plukket ut 10 av våre favoritter på Instagram når det gjelder å fremme riktig motivasjon og god treningslyst for å drive med fysisk aktivtet!

Inger Houghton

På Instagram: Ingerindubai

Denne norske dama jobber som personlig trener ved treningssenteret Scandinavian Health & Performance i Dubai og har over 25,000 følgere på Instagram. Inger kombinerer både kondisjons- og styrkeøkter og har blant annet deltatt på flere Crossfit-konkurranser. Hun sjarmerer både med sin styrke og sitt vinnende vesen. Man kan bare ikke unngå å bli glad når man kommer over de bildene og videosnuttene sterke og flotte Inger deler på Instagram!

Suzanne Svanevik

På Instagram: suzannesvanevik

18-åringen fra Bergen som ble kjent over natten etter at det ble lagt ut en treningsvideo på YouTube med tittelen «17 year old-girl performing movements most guys can't do». Suzanne er fortsatt aktiv med styrketreningen og i tillegg til å trene crossfitøvelser konkurrer hun også i styrkeløft. Vi har latt oss imponere helt fra første stund og blir fortsatt ofte målløse når vi ser hva denne sterke Bergensjenta får til!

Vibeke Klemetsen

På Instagram: vibekeklemetsen

TV-kjendis Vibeke Klemetsen er en skikkelig yoga-entusiast og er selv yoga-instruktør. Vi digger energien til den spreke trebarnsmoren og mener absolutt at Vibeke Klemetsen fremmer et sunt forhold til både trening, kosthold og egen kropp. 

Laura Sykora

På Instagram: laurasykora

Laura Sykora begynte med yogatrening for over 17 år siden og i dag starter hun hver morgen med en yogaøkt. Hun er en populær yogainstruktør og har over 1 million følgere på Instagram.

Christina Vukicevic

På Instagram: cvukicevic_ssc

Den norske friidrettsutøveren er blant annet sju ganger norsk mester på 100 meter hekk og tok EM-gull i 2009 under U23-EM. På Instagram deler Christina Vukicevic gjerne noen av sine treningsøvelser og det varierer med blant annet både trappeløp, knebøy, markløft og chins.

Rachel Brathen

På Instagram: yoga_girl

En annen populær yogadame på Instagram er Rachel Brathen. Den svenske jenta sier at yoga har blitt en livsstil og at yogaøvelsene bidrar til å gi henne balanse i hverdagen samtidig som man får en smidigere og sterkere kropp. Over 1 million følger yoga_girl på Instagram.

Kristin Holte

På Instagram: holtekristin

Dette er kanskje Norges beste kvinnelige Crossfit-utøver og denne dama gir oss helt klart lyst til å jobbe for å få en sterkere kropp samtidig som det er viktig å huske på at det er lov til å leke på trening!

Jørgine Vasstrand Haagense

På Instagram: Funkygine

Tobarnsmoren fra Ålesund har tusenvis av følgere fra hele verden, både på Instagram og på Facebook. Hun er blant annet blitt kjent for sine treningsvideoer der hun involverer de små og blant annet trener med barna som «vekt». Snakk om sterk og sprek småbarnsmamma!

Lena Christensen

På Instagram: fitnessgirl84

En annen sterk og inspirerende mamma er Lena Christensen også kjent som fitnessgirl84 på Instagram. Hun har tre barn og jobber som kroppsøvningslærer, og hun er hekta på kroppsvekttrening. Lena er opptatt av å vise at man enkelt kan få til en treningsøkt, hvor som helst, når som helst. Vi lar oss imponere av Lena som smiler hver gang hun leker seg med sine ulike pushups-varianter, pullups og andre egenvektsøvelser. 

Les også: - Jeg er bare en enkel dame som elsker trening

Lasse Tufte

På Instagram: lassetufte

Vi måtte jo ha med en mann på lista vår også og Lasse Tufte har gjort stor suksess med sitt prosjekt «Tufteparken». Dette er nemlig mannen som står bak treningsparkene som er plassert utendørs rundt omkring i landet og som kan brukes gratis av folk i alle aldre.

LES MER: De vil vise seg frem

Denne saken ble første gang publisert 18/10 2014.

Les også