Henriette Bruusgaard

– Det føles sårbart å dele

Selv om Henriette Bruusgaard er i gang med en svært tøff behandling mot brystkreft, anser likevel TV-programlederen seg som heldig.

<b>KLAR FOR KAMP</b>: Henriette Bruusgaard har møtt på flere utfordringer de siste årene, og nå har hun brettet opp ermene for å gjøre det beste ut av tilværelsen med en kreftdiagnose.
KLAR FOR KAMP: Henriette Bruusgaard har møtt på flere utfordringer de siste årene, og nå har hun brettet opp ermene for å gjøre det beste ut av tilværelsen med en kreftdiagnose. Foto: Tom Hansen
Sist oppdatert

Rett før nyttår informerte Henriette Bruusgaard (42) sine 12 000 Instagram-følgere om at hun hadde blitt alvorlig syk.

– Vi vet aldri hva som venter rundt neste sving. Jeg har fått brystkreft. Det føles sårbart å dele, men jeg har troen på åpenhet, skrev hun.

42-åringen, som tidligere har vært programleder på NRK, TV 2 og TVNorge, skrev at hun allerede hadde begynt med cellegift noen dager tidligere.

– Med tanke på hva som skjer i verden akkurat nå, blir det enda tydeligere for meg hvor ufattelig heldige vi er som bor i Norge med rett til fantastisk hjelp fra det norske helsevesen, skrøt hun på Instagram.

Gjestet «God morgen Norge»

I januar var Henriette gjest i «God morgen Norge». Da hadde hun akkurat begynt på kur nummer to med cellegift.

– Det var kanskje litt overilt å komme hit dagen etter andre cellegiftkur, men jeg føler meg i ganske fin form. Jeg har sånn drag over hodet, og man kjenner at man har fått noe i kroppen, men jeg har vært veldig heldig – bank i bordet – så langt.

Selv om hun selvsagt kjenner det, synes hun at hun vært i ganske OK form. Hun har sluppet å være innlagt eller helt utslått. Hun håper det fortsetter under behandlingen fremover også, for alt er mye enklere når man er litt mobil.

<b>QUIZ-PAR:</b> I sesong 5 av det humoristiske quiz-programmet «Alle mot alle» var Henriette på lag med trompetisten Ole <br/>Edvard Antonsen.
QUIZ-PAR: I sesong 5 av det humoristiske quiz-programmet «Alle mot alle» var Henriette på lag med trompetisten Ole
Edvard Antonsen.
Foto: Warner Bros. Discovery

Foran henne venter et halvt år med cellegift, før det blir operasjon og stråling.

– Og så er det jo å restituere seg etter det, spare ut håret igjen – for jeg er i ferd med å miste håret også – og så må jeg gå på medisiner i ganske mange år etter det, forklarer hun i intervjuet.

Les også: – Jeg skulle ønske barna mine hadde Snøfall da jeg fikk kreft

Skal bli frisk

Legene har fortalt Henriette at de skal klare å gjøre henne frisk ut fra det de har sett nå.

– Jeg er jo veldig heldig oppi det hele, så det er litt viktig å huske på at det finnes utrolig mange former for kreft, og det er ikke alle som har vært så heldige å få den beskjeden som jeg har fått. Det er klart, alt kan skje når man har kreftceller i kroppen, men de tror at dette skal gå bra.

Henriette har allerede vært gjennom noen tøffe år med samlivsbrudd, endringer på jobb og depresjon midt i pandemien. Hun er mamma til en gutt på åtte år og en jente på seks år. Hun var først i tvil om hvordan hun skulle kommunisere en så alvorlig sykdom til to så små barn.

<b>JUBLET:</b> Under «Gullruten»-utdelingen i Bergen i 2011 vant TVNorge-serien «Alt for Norge» pris i kategorien Beste nye programserie. Henriette var programleder for de seks første sesongene.
JUBLET: Under «Gullruten»-utdelingen i Bergen i 2011 vant TVNorge-serien «Alt for Norge» pris i kategorien Beste nye programserie. Henriette var programleder for de seks første sesongene. Foto: NTB

Hun ringte blant annet Kreftforeningen for å dele tanker og få råd og tips. Det ga henne selvtillit til å ta samtalen med dem.

Bare den eldste visste hva kreft var. Sønnen begynte å gråte og sa at moren kom til å dø.

– Og da var jeg i den heldige posisjonen at jeg kunne trygge dem og si at legene har sagt at jeg skal bli frisk, men jeg må gå på veldig sterke medisiner som gjør at jeg kommer til å miste håret, jeg kommer til å være veldig sliten, og det kommer til å være en spesiell tid, men alt det må jeg gjennom fordi jeg skal bli frisk igjen.

Denne saken ble første gang publisert 01/02 2024, og sist oppdatert 01/02 2024.

Les også